Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz, Avrupa arenasında: Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir tur perdesini araladı – Konyaspor, deplasmanda berabere kaldı

Temsilcilerimiz, dün (4 Ağustos) Avrupa arenasında boy gösterdi. 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda Çekya temsilcisi Slovacko’yu 3-0 mağlup etti. UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden Konyaspor, Lihtenştayn temsilcisi Vaduz ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken, Medipol Başakşehir ise Breidablik’i 3-1 ile geçerek turun kapısını ardına kadar araladı.

Lincoln, Fenerbahçe’yi galibiyete taşıdı 

Dinamo Kiev yenilgisiyle UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe, Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Çekya temsilcisi Slovacko ile kozlarını paylaştı. Jorge Jesus’un çalıştırdığı sarı-lacivertli ekip, güçsüz rakibi karşısında Lincoln ile farka koştu. 

17. dakikada Emre Mor’un golü ile öne geçen Fenerbahçe, 45+1. dakikada Lincoln Henrique’nin frikik golü ile soyunma odasına 2-0 önde gitti. İkinci yarının hemen başında Slovacko 10 kişi kaldı. Rakibinin bir kişi eksik kalmasının ardından rahatlayan Fenerbahçe, 81. dakikada yine Lincoln’ün ayağından bulduğu gol ile farkı üçe çıkardı ve karşılaşmadan 3-0’lık galibiyet ile ayrıldı. 

Karşılaşmanın rövanşı, 11 Ağustos Perşembe günü Çekya’da oynanacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Medipol Başakşehir, Breidablik’i rahat geçti

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında İzlanda temsilcisi Breidablik’e konuk oldu. 

Başakşehir, rakibini Aleksic (2) ve Deniz Türüç’ün attığı goller ile 3-1 mağlup ederek turun kapısını ardına kadar araladı. Breidablik’in tek golünü ise Einarsson kaydetti.

Karşılaşmanın rövanşı, 11 Ağustos Perşembe günü Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Konyaspor, Vaduz karşısında beraberliği son dakikalarda kurtardı

UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden Konyaspor, Lihtenştayn temsilcisi Vaduz ile deplasmanda kozlarını paylaştı.

Vaduz, 72. dakikada Sasere’nin golü ile öne geçti. Ancak pes etmeyen temsilcimiz, 88. dakikada sahneye çıkan Muhammet Demir’in golü ile sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmayı başardı.

Karşılaşmanın rövanşı, 11 Ağustos Perşembe günü Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.