Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB’den Prof. Dr. Esin Şenol için eylem – “Karanlık, kimlerin aydınlık olduğunu gösterecek, bilim kazanacak”

Barış Yalınkılınç

Türk Tabipleri Birliği (TTB) aşı karşıtı saldırgan Mustafa Yücel’in, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u maruz bıraktığı saldırıyı protesto etti. Açıklamada Şenol’un maruz bırakıldığı saldırının, şiddetin cezasız bırakılması ve Sağlık Bakanlığı’nın bilimsel verileri saklamasının sonuçlarından biri olduğuna dikkat çekildi. Medyascope’a konuşan Prof. Dr. Şenol, “Bilim kazanacak. Karanlık, kimlerin aydınlık olduğunu gösterecek” dedi.

Türk Tabipleri Birliği, (TTB) aşı karşıtı saldırgan Mustafa Yücel’in, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u maruz bıraktığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir araya gelen hekimler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Bakan uyuma, sağlıkçıya sahip çık” diye seslendi.

“İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gerekli girişimleri başlatmalı”

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Sağlık otoritesinin hâlâ vaka sayılarından ölüm sayılarına pek çok hakikati gizleme çabasının karşısında, bizler hakikati dile getirirken sevgili meslektaşlarımız ve dostumuz Esin Şenol tehditle karşı karşıya kaldı” dedi. Bilimsel bilginin yok sayıldığına dikkat çeken Fincancı, şu uyarıda bulundu:

“Kovid-19 süreci halk sağlığını ciddi biçimde tehdit ederken kamu otoritesi insan yerine sermayeyi önceleyerek durumu seyretti. Hakikati dile getiren, toplum sağlığını korumaya çalışan sağlık emekçileri, bilim düşmanı ve aşı karşıtları tarafından hedef gösterildi. Söylediklerimiz yetkililer tarafından ciddiye alınmalıdır. Nefret diliyle bilim insanlarını hedef göstererek örgütlü bir faaliyet yürüten aşı karşıtı çevrelere karşı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı görmezden gelen tutumlarından vazgeçmeli, gerekli girişimleri bir an önce başlatmalıdır.”

Bilim kazanacak

Medyascope’a konuşan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise şunları söyledi:

“Bana yöneltilen şeyin aslında bir zanlısı olmasına rağmen sistemin seyretmesiyle tabir yerindeyse köpürtüldü. Bir grubun sürekli hedef gösterip bizim de sürekli suç duyurularıyla ‘Bunlar sonunda bir faaliyete dönüşecek lütfen bizi koruyun’ dememize rağmen sürekli takipsizlik kararları vermesiyle bu noktaya geldi. Eğer o gün faaliyetini gerçekleştirebilmiş olsaydı toplum bakımından çok üzücü bir olayın ya da olaylar zincirinin başlangıcı olacaktı. Her zaman olduğu gibi bilim kazanacak. Karanlık, kimlerin aydınlık olduğunu gösterecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.