Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk futbol tarihinin en kariyerli hakemi Cüneyt Çakır hakemliği bıraktı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yayıncı kuruluşta konuk olduğu programda FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın hakemliği bıraktığını açıkladı. Çakır, TFF bünyesinde hakem eğitmeni olarak görev yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, aktif hakemliği bırakarak genç hakemler yetiştirmek adına eğitimci olan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’a Türk futboluna yaptığı hizmetler için teşekkür etti. 

45 yaşındaki deneyimli hakem Cüneyt Çakır, Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) yapmış olduğu başvuru sonucunda hakem eğitmeni olarak atandı. Yayıncı kuruluşta programa katılan TFF Başkanı Büyükekşi, “Cüneyt hocamız, ‘Yurtdışından birçok teklif aldım ama hakemlik kariyerimi Türkiye’de sonlandırmak istiyorum. Bundan sonraki dönemlerde alt kategorilerdeki hakemlere eğitim vererek yeni Cüneyt Çakırlar yetiştirmek istiyorum. Böylece bu camiaya katkı sağlamak istiyorum’ diyerek, Türk futbol ailesine borcunu ödemek istediğini belirtti. MHK ve TFF olarak bu isteği uygun gördük. Hocamızın hakem yetiştirme heyecanı da bizim için son derece önemli” dedi.

Geçen sezon 8 Mart 2022 tarihinde eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu yönetimince alınan karar doğrultusunda, Cüneyt Çakır’ın da aralarında bulunduğu 13 hakem görevden alınmıştı. Ancak 26 Mart günü Tahkim Kurulu, 13 hakemin listeden çıkarılması kararını bozdu ve Çakır görevine geri döndü. 

Türk futbol tarihinde birçok başarıya imza atan Cüneyt Çakır, iki Dünya Kupası ve üç Avrupa Şampiyonası’nda görev alarak tarihe geçti. 2012 Avrupa Şampiyonası, 2014 ve 2018 Dünya Kupaları’nda yarı finalde görev yapan deneyimli hakem, 2015 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi finali yöneterek bu başarıyı gösteren ilk Türk hakemi oldu. Kariyerinde yedi kez Şampiyonlar Ligi yarı finali yöneten Çakır, 2016 Rio Olimpiyat Olimpiyatları’nda da düdük çalarak 44 yıl sonra olimpiyatlarda futbol branşında görev alan ilk Türk hakem unvanını kazandı. Çakır, 2012 yılında FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda da final müsabakasını yönetti. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.