Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahliyesine karar verilen Aysel Tuğluk, başka dosya nedeniyle tutuklu kalacak

Kobani davasından yargılanan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında tahliye kararı verildi ancak avukat Cahit Kırkazak, Tuğluk’un başka bir dosyadan hükümlü olması nedeniyle tutukluluğunun devam edeceğini söyledi.

6-8 Ekim 2014’teki protestolar gerekçe gösterilerek aralarında eski HDP eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani davasının 15’inci duruşması, sekizinci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü’nde yapıldı.

Dün yapılan duruşmada gece yarısı mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme, demans teşhisi konulan Aysel Tuğluk’un tahliyesine karar verdi.

Tahliye kararını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

“2016’dan beri Kandıra F Tipi Cezaevinde bulunan ve 2021’de demans teşhisi koyulan meslektaşım, siyasetçi #AyselTuğluk hakkında nihayet tahliye kararı verildi. O’nun nezdinde ağır hasta tutukluların derhal tahliye edilmesi gerekmektedir”

Gece yarısı yayımlanan kararda, “… Sanık Aysel Tuğluk’un sorgusunun yapılmış olması ve bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı anlaşılmakla hakkında CMK’nın 109/3-a maddesi uyarınca yurtdışına çıkamamak adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine, başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü olmadığı takdirde derhal salıverilmesi için bulunduğu ceza infaz kurumu müzekkere yazılmasına…” denildi.

Tutukluluk hali devam edecek

Avukat Cahit Kırkazak ise Tuğluk’un tutukluluğunun devam edeceğini yazdı:

“#KobaniKumpasDavasında yargılanan Aysel Tuğluk tahliyesine karar verildi. Ancak #AyselTuğluk halen başka bir dosyada hükümlü olduğu için maalesef mahpus hali şimdilik devam edecek #AyselTuğlukİçinAdalet”

28 Şubat davası tutuklusu Çevik Bir’in demans hastalığı nedeniyle tahliye edilmesi ancak Tuğluk’un tahliye edilmemesi tepki çekmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.