Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (112): Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldız transferi Dries Mertens’in kariyerinde attığı en unutulmaz beş gol

Süper Lig’de yaz transfer dönemi heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Kulüpler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyonluk kazanabilmek için kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray ise yaptığı transferler ile Avrupa çapında ses getirmeyi başardı. Sarı-kırmızılı kulüp, Napoli tarihinin en golcü futbolcusu Dries Mertens’i kadrosuna katarak şampiyonluk yarışında ne kadar iddialı olduğunu herkese gösterdi. Medyascope Spor Servisi olarak, Napoli’de geçirdiği dokuz sezonda 148 kez fileleri sarsan Belçikalı dünyaca ünlü futbolcunun kariyerinde attığı en unutulmaz beş golü sizin için derledik. 

5) Dries Mertens / Torino – 2016

Maurizio Sarri teknik direktörlüğünde göze hoş gelen bir futbol oynayan Napoli, İtalya Serie A’da Juventus’un en büyük rakiplerinden biri olarak görülür. Ancak “Eşekler”, 2016-2017 yaz transfer sezonunda büyük kan kaybı yaşar. Öyle ki Juventus, Sarri’nin elinde adeta bir gol canavarına dönüşen Gonzalo Higuain’i 90 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katmıştır. Higuain’in boşluğunu doldurmak için transfer edilen Arkadiusz Milik ise beklenenden oldukça uzak bir performans sergilemektedir. Manolo Gabbiadini’den de istediği verimi alamayan Sarri, gol yollarındaki sorunu çözebilmek adına kritik bir hamle yapmaya karar verir ve sol kanatta harikalar yaratan Dries Mertens’i “sahte dokuz” olarak görevlendirir. 

Napoli’nin Roma’ya 3-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ikinci yarısında “sahte dokuz” olarak oynatılan Dries Mertens, performansıyla dikkat çeker. Maurizio Sarri, aradığı golcüyü bulmuştur… Lorenzo Insigne ile birlikte müthiş bir uyum yakalayan Belçikalı yıldız kısa sürede farkını hissettirir ve Napoli’nin hücumlarını sırtlamaya başlar. Mertens, takvimler 18 Aralık 2016’yı gösterdiğinde ise uzun yıllar unutulmayacak bir performansın altına imza atar. Dries Mertens, Napoli’nin Torino’yu 5-3 yendiği karşılaşmada dört kez fileleri sarsar. Öyle ki Mertens, maçta kendisi adına attığı dördüncü golde Diego Armando Maradona’nın gençliğinden esintiler bile sunmuştur…

4) Dries Mertens / Benevento – 2017

2017-2018 sezonunda Juventus ile kıyasıya bir şampiyonluk rekabetinin içine giren Napoli, 23. hafta maçında Benevento deplasmanına konuk olur. Jose Callejon ve Lorenzo Insigne ile hücum üçlüsünü oluşturan Dries Mertens, Maurizio Sarri’nin sahadaki beyinlerinden biridir. Oyun aklıyla rakiplerinden her zaman bir adım ileride olmayı başaran Mertens, Benevento deplasmanında da kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirir. 

Dakikalar 20’yi gösterdiğinde Brezilyalı orta saha futbolcusu Allan’ın pasında topla buluşan Dries Mertens’in, kaleyi görmesine imkan dahi yoktur. Ancak Belçikalı yıldız, dar açıda topla buluşmasına rağmen şık bir dönüşe imza atarak Benevento savunmasını gafil avlar ve inanılmaz bir vuruşa imza atar. Kalecinin yetişemeyeceği şekilde üstünden aşırtarak meşin yuvarlağı filelere yollayan Mertens, hem Ciro Vigorito Stadyumu’nu dolduran hem de ekranları başında karşılaşmayı takip eden futbolseverleri çılgına çevirir. 

3) Dries Mertens / Lazio – 2017

“Zor gollerin adamı” Dries Mertens, 2017-2018 sezonun beşinci haftasında bir kez daha sahneye çıkar. Rakip bu sefer Lazio’dur… Simone Inzaghi yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden Lazio, Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada sürpriz yapmayı hedeflemektedir. Ancak Maurizio Sarri’nin Napoli’si, başkent temsilcisine uzun yıllar unutamayacağı bir mağlubiyet tattırır…

Maçın hemen başında yenik duruma düşen Napoli, ikinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alır ve öne geçmeyi başarır. Lazio’nun umutlarını ise Dries Mertens bitirir. Lazio’nun “sakar” kalecisi Thomas Strakosha, dakikalar 59’u gösterdiğinde rahatlıkla kontrol edebileceği topu elinden kaçırır. Meşin yuvarlak, ceza sahası sol taç çizgisine doğru açılmıştır. Strakosha’nın kalesine dönmekte gecikeceğini tahmin eden Mertens, hiç kimsenin beklemediği anda vuruşunu yapar ve uzak köşedeki örümcek ağlarını temizler. Öyle ki böyle bir golü atabilmeyi hayal etmek için ya “deli” ya da “dahi” olmanız gerekmektedir…

2) Dries Mertens / Cagliari – 2020

Napoli, Maurizio Sarri’nin ayrılmasıyla düşüşe geçer ve 2019-2020 sezonunda adeta dibi görür. Mavi-beyazlılar, Gennaro Gattuso teknik direktörlüğünde sezonu yedinci sırada tamamlar. Ancak Dries Mertens, harikalar yarattığı sezonu toplam 19 gole doğrudan katkı sağlayarak noktalamayı başarır. Sezon içinde birbirinden güzel gollere imza atan Mertens, bunlardan belki de en güzelini Cagliari karşısında kaydeder. 

Cagliari deplasmanında zorlanan Napoli, aradığı golü bir türlü bulamaz. Rakibin kilidini açmak için ise Dries Mertens’in kapısı çalınır… Elseid Hysaj’ın pasında ceza sahası sol çaprazında top ile buluşan Belçikalı yıldızın Cagliari ağlarına gönderdiği gol kariyerinin bir özeti gibidir. Savunma oyuncularının baskısına rağmen topu kaybetmeyen Mertens, uzak köşeye yaptığı plase vuruşta kaleciyi avlar ve takımına üç puanı getiren isim olur. 

1) Dries Mertens / Barcelona – 2020

Napoli, 2019-2020 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’yı sahasında ağırlar. Koronavirüs salgını henüz dünyayı esir almamıştır… Diego Armando Maradona Stadyumu’nu dolduran Napolili taraftarlar, Barcelona karşısında galibiyet sevinci yaşamak istemektedir.

Karşılaşma boyunca Barcelona’ya zor anlar yaşatan Napoli, gol perdesini de açan takım olur. Dakikalar 30’u gösterdiğinde Piotr Zielinski’nin pasında topla buluşan Dries Mertens, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlağı filelere yollar. Mertens kariyeri boyunca bu tarz gollerden çokça atmıştır…. Ancak Barcelona’nın kalesini koruyan ismin Marc-Andre ter Stegen olduğu düşünüldüğünde şüphesiz bu gol farklı bir anlam kazanmaktadır. Öyle ki dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilen Alman futbolcu, Mertens’in vuruşu karşısında adeta buzdan bir heykele dönüşmüştür.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.