Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’den “Çözüm Biziz” çağrısı — HDP Eş Genel Başkanı Buldan: “Bizi yıldırmaya çalışıyorlar ancak saldırılarla başa çıkmasını biliriz ve önünüzde asla diz çökmeyiz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) “Çözüm Biziz, Savaşa ve Sömürüye Hayır” mitingini bugün (7 Ağustos) İstanbul-Kartal’da, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek’in katılımıyla düzenledi.

Kamera: Ayşegül Karagöz
Kurgu: Cenk Narin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) “Çözüm Biziz, Savaşa ve Sömürüye Hayır” çağrısıyla bugün (7 Ağustos) İstanbul’un Kartal ilçesinde miting düzenledi. Saat 17.00’de başlayan mitingde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek konuştu.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Birol’dan beşli çete çıkışı

Buldan ve Çiçek’ten önce söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol iktidarı eleştirerek “Diyorlar ki büyük fotoğrafı siz görmüyorsunuz. Biz o fotoğrafa bakınca ne görüyoruz biliyor musunuz? Beşli çeteyi görüyoruz” dedi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü de “HDP’nin gücüne, HDP’nin gençlerin gücüne bakın. HDP bitti diyorlardı. Görsünler Kürtler nasıl ayakta. AKP-MHP faşizminin karşısında nasıl ayakta duruyorlar. Sizin sahip çıkmanız mücadeleye sahip çıkmaktır. HDP halktır. HDP zulme karşıdır. Siz bu halkı nasıl engelleyeceksiniz. Yazık size, yazık size. Siz saldırılarla, işgalci politikalarla Kürt sorununu çözemezsiniz. Bu halk yüz yıldır size boyun eğmedi, eğmeyecektir” diye konuştu.

https://twitter.com/medyascope/status/1556308404851068928

HDK Eş Sözcüsü Çiçek muhalefeti eleştirdi

HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, muhalefete seslendi ve “Libya tezkeresi söz konusu olduğunda tezkereye hayır diyenler, söz konusu Suriye’deki savaş olduğunda Afrin’de askerlerimizin ne işi var sorusunu sormamışlardır” eleştirisinde bulundu. Savaşa ve sömürüye hayır mesajı veren Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

“AKP’yle sonuna kadar siyasi ve toplumsal mücadele vereceğiz. Halkla da sonuna kadar müzakere edeceğiz. HDP teslim olursa Türkiye halkları teslim olur ama HDP teslim olmayacak, demokrasiyi birlikte inşa edeceğiz.”

Pervin Buldan: Sizin önünüzde asla diz çökmeyiz

Mitingin son konuşmacısı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da şu mesajları verdi: “Bugün burada, İstanbul’da, Türkiye halklarıyla ve Kürtlerle birlikte bir kez daha diyoruz ki çözüm biziz, savaşlara, sömürüye hayır. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar ancak şunu bilsinler ki bizler saldırılarla başa çıkmasını biliriz ve sizin önünüzde asla diz çökmeyiz.”

Mitinge Hüda Kaya, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Serpil Kemalbay ve Sezai Temelli’nin de aralarında bulunduğu birçok HDP’li isim katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.