Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılın transferleri gerçekleşti: Galatasaray, Lucas Torreira ve Dries Mertens’i kadrosuna kattı

Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray, 2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Sarı-kırmızılı kulüp, Lucas Torreira’nın transferi için Arsenal ile görüşmelere başlandığını KAP’a resmen duyurduktan sonra bonservisi elinde olan Dries Mertens ile de görüşmelere başladığını açıkladı. Gece yarısı İstanbul’a gelen Torreira ve Mertens, Galatasaraylı taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı. 

Galatasaray, Lucas Torreira ve Dries Mertens’i kadrosuna kattı

Süper Lig’de yaz transfer dönemi heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Kulüpler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyonluk kazanabilmek için kadrolarını güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray ise yaptığı transferler ile Avrupa çapında ses getirmeyi başardı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş ve Leo Dubois gibi isimler ile takviye eden sarı-kırmızılılar, son olarak Lucas Torreira ve Dries Mertens’i de renklerine bağladığını açıkladı. 

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulunan Galatasaray, Uruguaylı yıldız Lucas Torreira transferi için görüşmelere başlandığını duyurdu. Galatasaray’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Profesyonel futbolcu Lucas Sebastian Torreira Di Pascua’nın kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve kulübü The Arsenal Football Club PLC ile resmi görüşmelere başlanmıştır.”

Galatasaray’ın Lucas Torreira transferi için Arsenal’e bonservis bedeli olarak 5.5 milyon sterlin ödemesi bekleniyor. İngiliz ekibi, Uruguaylı yıldız futbolcuyu 2019 yılında yaklaşık 30 milyon euro bedelle transfer etmişti.

Galatasaray, Lucas Torreira’nın transferi için Arsenal ile görüşmelere başlandığını KAP’a resmen duyurduktan bir süre sonra bonservisi elinde olan Dries Mertens’le görüşmelere başladığını da açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Dries Mertens’in kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ile resmi görüşmelere başlanmıştır” denildi. Sarı-kırmızılıların Belçikalı yıldız ile 1+1 yıllık kontrat yapması bekleniyor. Mertens, Napoli’de geçirdiği dokuz sezonda 148 kez fileleri sarsarak mavi-beyazlı kulübün tarihindeki en golcü ismi konumunda.

https://www.youtube.com/watch?v=W_L8ApOMa0g

Lucas Torreira ve Dries Mertens’e coşkulu karşılama

Galatasaray’ın KAP bildirimlerinin ardından, Lucas Torreira ve Dries Mertens’i taşıyan uçak geç saatlerde İstanbul’a iniş yaptı. İki oyuncuyu kalabalık bir taraftar grubu havalimanında karşıladı. Yıldız futbolcuları taşıyan uçağı internet üzerinden takip eden kişi sayısı ise uçuş sırasında anlık 120 bin kişi seviyelerine kadar ulaştı. Torreira ve Mertens, Atatürk Havalimanı’na akın eden taraftarlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi ve transfer sonrası ilk duygularını paylaştı. 

Galatasaray’ın Napoli’den renklerine bağladığı Dries Mertens, yaptığı açıklamada “Taraftarlar gerçekten inanılmaz. Bunu beklemiyordum. Harika, çılgınca bir atmosfer. Çok güzel. Galatasaray’a transfer olduğum için çok mutluyum” dedi Torreira ise yaptığı ilk açıklamada, “Büyüleyici bir atmosfer var. Burada bulunduğum için çok mutluyum. Büyük bir sevgi var” diye konuştu.  

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1556068876898664450?s=20&t=aBdAT2QVoLse58XfqRjJXA

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.