Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Apple, Tayvan’da üretilen ürünlerine “Made in China” etiketi koyacak

Teknoloji devlerinden Apple, Tayvan’daki tedarikçilerinden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi’nin Taipei ziyaretinden kaynaklanabilecek sorunları önlemek için ürünlerine “Made in China” etiketi koymalarını istedi. 

Apple, Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi’nin Taipei ziyaretinden kaynaklanan katı Çin gümrük denetimlerinden doğabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla Tayvan merkezli tedarikçilerden ürünlerine “Made in China” (Çin’de üretildi) etiketi koymalarını istedi.

Şirket, Tayvan merkezli tedarikçilerine ürettikleri ürünlerin üstüne “Çin’in Taipei’si” veya “Tayvan, Çin” yazmalarını istedi. 

“Tayvan’da üretildi” ifadesi tedarik sürecinde gecikmelere, para cezalarına ve hatta kural kapsamında tüm bir gönderinin reddedilmesine neden olabilir. Tayvan’daki kurallara göre ürünlerin, “Tayvan’da üretildi” veya ülkenin resmi ismiyle birlikte “Çin Cumhuriyeti’nde üretildi” şeklinde etiketlenmesi gerekiyor.

Şirketin bu kararı, tedarikçilerin Tayvan’ın bağımsızlığını inkâr ettikleri gerekçesiyle birçok eleştiriye maruz kaldı.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.