Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Çocuklarımızı Marksist sendikalardan korumalıyız” diyen Trump, eğitim bakanlığını kaldırmayı vaat etti

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, dün (7 Ağustos) katıldığı 2022 Muhafazakâr Siyasi Eylem Konferansı’nda ülkedeki eğitim bakanlığını kaldırmayı vaat etti.

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ülke genelinde her yıl muhafazakâr kanaat önderlerinin ve seçilmiş temsilcilerin katıldığı Teksas’taki Muhafazakâr Siyasi Eylem Konferansı’nda konuştu. ABD’de öğrenci başına kamu harcamasının diğer ülkelere kıyasla daha fazla olduğunu ancak uluslararası sıralamalarda kötü bir skor alındığını belirten Trump, eğitim sistemini “hastalıklı” olarak niteledi. 

Trump, “Okul duaları yasak ama drag gösterileri serbest. Çocuklara İncil’i öğretemezsiniz ama Amerika’nın şeytani olduğunu ve erkeklerin hamile kalabileceğini öğretebilirsiniz. Muhafazakârlar ne olursa olsun Amerika’nın çocuklarını Marksist öğretmen sendikalarının esaretinden kurtarmalı” dedi. Trump, sözlerine şöyle devam etti:

“Amerika’nın okul çağındaki çocuklarına uygunsuz nitelikte ırki, cinsel ve siyasi materyaller öğretilmesinin her şekline karşı katı yasaklar koymalıyız.”

Trump’ın “Eğer federal bürokratlar bu radikalizmi zorlamaya devam edecekse eğitim bakanlığını kaldırmalıyız” sözleri salondaki kalabalık tarafından ayakta alkışlandı.

Trump’ın başkanlığı döneminde eğitim bakanlığı görevini yürüten Betsy DeVos da temmuz ayında katıldığı bir etkinlikte bir zamanlar yönettiği bakanlığın kapatılması gerektiğini savunmuştu.

2024’teki başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağı konusu uzun süredir tartışılan ve henüz bu konuda bir açıklama yapmayan Trump, konuşmasında adaylık için güçlü sinyaller verdi. ABD’nin hem iç hem dış politikada krizde olduğunu belirten ve Afganistan’dan çekilme sürecinin büyük bir prestij kaybı olduğunu söyleyerek Biden yönetimini eleştiren Trump, “Kesinlikle çok fazla kalmadı, zamanı geliyor. Halkımızın çok mutlu olacağını düşünüyorum, ülkemiz daha önce hiç böyle bir durumda olmamıştı, her şeyimizi kaybettik” dedi. Trump, “Çok da uzak olmayan bir gelecekte bir duyuru yapacağız” diye ekledi.

Ülkedeki anketler, Trump’ın muhafazakâr tabanda etkisini büyük oranda koruduğunu gösteriyor. Konferansta Cumhuriyetçi Parti’nin 2024’teki başkan adayıyla ilgili görüş oylamasında Trump, oyların yaklaşık yüzde 70’ini alırken onu yüzde 23,7’yle Florida Valisi Ron DeSantis izledi. 

Kaynak: IndependentNew York Post

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.