Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Efsanevi Galli futbolcu Ryan Giggs’in, eski kız arkadaşına saldırdığı iddiasıyla suçlandığı davası başlıyor

Eski Manchester United futbolcusu ve eski Galler Milli Takımı menajeri Ryan Giggs, Kate Greville’e taciz boyutlarına ulaşan zorlayıcı davranışlarının yanı sıra Greville ile kardeşi Emma Greville’e saldırmakla suçlanıyor. Giggs’in yargılanma süreci bugün başlıyor.

Ryan Giggs, Ağustos 2017 ve Kasım 2020 tarihleri arasında Kate Greville’e karşı zorlayıcı davranışlarda bulunmakla suçlanıyor. Ayrıca 36 yaşındaki Greville’e saldırmak, fiziksel zarar vermek ve 1 Kasım 2020’de küçük kardeşi Emma Greville’e Manchester’daki evinde saldırmakla suçlanıyor. Tüm bu suçlamalara karşı eski futbolcu, suçsuz olduğunu iddia etti. 

48 yaşındaki Galli’nin davasının ocak ayında gerçekleştirilmesi planlanıyordu ancak koronavirüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle dava ertelenmişti. 10 gün sürmesi beklenen dava bugün Manchester Minshull Street Crown mahkemesinde başlayacak ve ardından salı günü Manchester Crown mahkemesine taşınacak. 

Davanın görülmesi için gerekli düzenlemeler, Manchester Crown mahkemesi asbest (kanserojen mineral) testi nedeniyle kapatılmasının ardından perşembe günü tamamlanabildi. 

İddiaların ortaya atıldığı süreçte Galler Milli takımının başında bulunan Ryan Giggs, milli takımdaki görevinden ayrılmıştı. Giggs, davanın etrafında oluşan ilgiden dolayı Galler Milli Takımı’nın, bu yıl Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası hazırlıklarını etkilememesi ,çin görevinden ayrıldığını açıklamıştı. 

Futbolculuğu döneminde altyapı kariyeri ile birlikte yaklaşık 29 yıl Manchester United forması giyen Ryan Giggs, bu süreçte 13 lig şampiyonluğu ve iki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmak üzere toplamda 35 kupa kazanma başarısı göstermişti. Giggs ayrıca, İngiltere League Two takımlarından Salford City’nin de ortakları arasında yer alıyor.

Ryan Giggs’in mahkemeye gelişi:

Kaynak: Sky News

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler