Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Silivri’den CHP’ye, CHP’den Memleket Partisi’ne, oradan Cumhur İttifakı’na: Mehmet Ali Çelebi’nin portresi

Silivri’den CHP’ye, CHP’den Memleket Partisi’ne

Kara Harp Okulu’nu 2007’de dördüncülükle tamamlayan Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon davaları kapsamında “Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı.

41 ay cezaevinde kalan Çelebi, 11 Mart 2014’te beraat etti.

CHP 35 ve 36. kurultaylarında Parti Meclisi’ne girdi.

2018 genel seçimlerinde milletvekili seçildi.

29 Ocak 2021’de CHP’den istifa etti.

17 Mayıs 2021’de Memleket Partisi’ne katılan Çelebi, 25 Şubat 2022’den Memleket Partisi’nden de istifa etti

AKP’ye katılacağı iddia edildi

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılacağını iddia etti. Halk Tv’den İsmail Saymaz, Çelebi’nin 14 Ağustos’ta AKP’ye katılacağını yazdı.

Bunun üzerine Çelebi, Twitter hesabından “PKK- FETÖ hesaplarının kudurması hayra alamet! Dostların nezaket içindeki eleştirileri baştacı. Durum Egemenlik Mücadelesidir zamanla anlaşılacak” diye yazarak AKP’ye geçişini üstü kapalı olarak doğruladı.

Berkin Elvan tweetlerini sildi

Çelebi, ardından geçmişteki tweetlerini de sildi. Örneğin Gezi protestoları sırasında polis tarafından gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için attığı tweetleri sildiği ortaya çıktı.

“Cumhur bu konularda tutarlı”

Mehmet Ali Çelebi, bugün sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaparak bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini belirtti. Çelebi, “Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım. Çok ciddi egemenlik mücadelesi veriyoruz. FETÖ-PKK mücadelesi kararlılıkla devam etmeli. Cumhur, bu konularda tutarlı. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Varolsun Yüce Türk Milleti!” diye yazdı.


“Silivri’de neredeysem hâlâ ordayım”

Çelebi, ikinci tweetinde ise “Benim ağzımdan çıkmış herhangi bir beyanı duymadan bu süreçte hakaret eden, linç eden, aileme küfreden kendini bilmezlerle yargı önünde hesaplaşacağız. Ben Silivri’de neredeysem hala ordayım, sorgulanması gerekenler bugün FETÖ ve PKK ile işbirliği yapanlardır!” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.