Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ilk hafta heyecanı devam ediyor: Galatasaray, Bafetimbi Gomis ile güldü – Fenerbahçe, sezonu Ümraniyespor karşısında açıyor

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonu heyecanı başladı. Ligin ilk haftasında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor’a konuk olan Galatasaray, müsabakayı 90. dakikada Bafetimbi Gomis’in kaydettiği golle 1-0 kazandı. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un puan kaybı yaşamadığı haftada Fenerbahçe, Ümraniyespor ile kozlarını paylaşacak. 

Bafetimbi Gomis, Galatasaray’ı galibiyete taşıdı

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonu heyecanı başladı. Okan Buruk yönetiminde kadrosunu güçlendirerek sezona iddialı giren Galatasaray, ligin ilk haftasında Fraport TAV Antalyaspor’a konuk oldu. 

Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında karşılıklı gol pozisyonları yaşandı. 38. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşunda top direkten döndü. 45+2. dakikada ise Antalyaspor penaltı kazandı. Fernando Muslera, ceza sahası içinde Haji Wright’a yaptığı müdahalesi sonrasında sarı kart gördü. Ancak  Muslera, Luiz Adriano’nun penaltı vuruşunu kurtararak hatasını telafi etmeyi başardı. 

İkinci yarıda oyunun temposu düştü. Her iki takım da istediği gol pozisyonlarını sahaya yansıtmakta zorlandı. Galatasaray’ın imdadına ise 61. dakikada oyuna giren yeni transfer Fredrik Midtsjö ve müsabakanın son dakikalarında süre bulan Bafetimbi Gomis yetişti. Sarı-kırmızılılar, Midtsjö’nün asistinde topla buluşan Gomis’in 90. dakikada attığı gol ile Antalyaspor deplasmanından galibiyet ile döndü. 

Galatasaray sezona galibiyetle girdi. Antalyaspor’un Süper Lig’de geçen sezondan gelen genelde 16, iç sahada ise 13 maçlık yenilmezlik serisi ise ilk haftayla birlikte sona erdi.

Okan Buruk, Galatasaray’ın başında çıktığı ilk resmi maçta sahadan üç puan ile ayrıldı.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1556404010994831360?s=20&t=6fGz_z8qK73CKcyZf3TIag

Galatasaray’ın Fredrik Midtsjö paylaşımı:

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1556386743426994176?s=20&t=6fGz_z8qK73CKcyZf3TIag

Fenerbahçe, sezonu Ümraniyespor karşısında açıyor

Fenerbahçe, Süper Lig 2022-2023 sezonu ilk maçında bugün ligin yeni takımlarından Ümraniyespor’u konuk edecek. Ülker Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi, Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Jorge Jesus yönetiminde şampiyonluk parolası ile lige hazırlanan sarı-lacivertliler, Ümraniyespor karşısında hata yapmak istemiyor. Avrupa maçlarında görev yapamayan Fenerbahçe’nin yeni transferleri Luan Peres ve Ezgjan Alioski, Jesus’un görev vermesi halinde Kadıköy’deki ilk maçta taraftarlar ile buluşacak. Fenerbahçe’de Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz ve Joao Pedro karşılaşmada görev alamayacak.

Geçen sezon Spor Toto 1. Lig’i ikinci sırada tamamlayan Ümraniyespor ise tarihindeki ilk Süper Lig maçına Fenerbahçe karşısında çıkacak. 

Süper Lig’de ilk hafta heyecanı, bugün oynanacak Fenerbahçe-Ümraniyespor, Başakşehir-Kasımpaşa ve Ankaragücü-Konyaspor karşılaşmalarının ardından sona erecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.