Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yönetmen Lars von Trier’e Parkinson teşhisi konuldu

Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’e Parkinson teşhisi konuldu. Daha önce verdiği bir röportajda ellerinin titrediğini belirten 66 yaşındaki von Trier, bu durumu kullandığı antidepresanlara ve alkol bağımlılığına bağlamıştı.

Lars von Trier’e Parkinson teşhisi konulduğunu, yapım şirketi dün (8 Ağustos) duyurdu. Açıklamada, ünlü yönetmenin tedavisine başlandığı belirtildi.

Açıklamada, Lars von Trier’in Morten Arnfred ile birlikte çektiği “Krallık” (The Kingdom Exodus) dizisinin prömiyerinin ağustosta Venedik Film Festivali’nde yapılacağı, Trier’in de dizinin MUBİ’deki ilk gösterimine katılacağı aktarıldı.

Guardian’a 2018’de verdiği röportajda, ellerinin titrediğini söyleyerek bu durumu antidepresanlara ve alkol yoksunluğuna bağlayan von Trier, “İçmediğim sekiz aylık bir dönem geçirdim ve buna yakında tekrar döneceğim. Ama eğer gerçekten büyük bir anksiyete nöbetim varsa, bana yardımcı olan tek şey alkol” demişti.

Lars von Trier kimdir?

Lars von Trier, bugün en kutuplaştırıcı yönetmenlerden biri olarak tanınıyor.

Yönetmenin filmlerindeki kara mizah ve cinsiyet rollerini kullanış biçimi eleştirilse de bu durum Trier’in ayırt edici özelliği haline geldi.

2011 yılında “Melankoli” filminin Cannes Film Festivali’ndeki basın toplantısında von Trier’in “Hitler’i anlıyorum. Bazı yanlış şeyler yaptı elbette ama en nihayetinde onu tuvaletinde otururken hayal edebiliyorum” sözleri büyük tartışma yarattı ve yönetmen yedi yıl boyunca festivale davet edilmedi.

66 yaşındaki von Trier, “Dogville”, “Melankoli” ve son uzun metraj filmi “Jack’in İnşa Ettiği Ev” (The House that Jack Built) filmleriyle tanınıyor.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.