Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Efsanevi tenisçi Serena Williams, 41 yaşında kortlara veda etmeye hazırlanıyor

23 Grand Slam şampiyonluğu ile Open Era’da* en çok şampiyonluğu bulunan 41 yaşındaki Birleşik Amerikalı tenisçi Serena Williams, Vogue dergisi için yazdığı makalede ABD Açık sonrasında aktif tenis kariyerini noktalayacağının sinyallerini verdi.

Açık tenis turnuvaları (Open Era) döneminde (1968 sonrası), elde ettiği 23 Grand Slam şampiyonluğu ile bu alanda açık ara önde bulunan 41 yaşındaki Birleşik Amerikalı tenisçi Serena Williams, ABD Açık Turnuvası sonrasında tenisi bırakabileceğinin sinyallerini verdi. 

Serena, Vogue dergisi için kaleme aldığı makalede şunları yazdı:

“Emeklilik kelimesini hiçbir zaman sevmedim. Bana artık modern dünyada yeri olan bir kelime gibi gelmiyor. Bunu bir geçiş olarak düşünüyordum ancak bu kelimeyi kullanırken hassas davranmak istiyorum. Çünkü birçok insan için çok özel ve önemli bir şey anlamına geliyor. Benim adıma bu durumu tanımlayabilecek en iyi kelime evrimdir. Tenisten benim için önemli olan şeylere doğru evrimleştiğimi size söylemek istiyorum. Birkaç yıl önce sessiz sedasız bir şekilde Serena Ventures şirketini kurdum. Ardından kısa bir süre içerisinde de bir aile kurdum. Şimdi bu aileyi büyütmek istiyorum. Ancak bunu yapabilmek için tenis oynamaktan vazgeçmem gerektiğini eşim ve ailemle bile konuşmakta zorlanıyorum. Bu düşünce her geldiğinde ağlamaya başlıyorum, yalnızca terapistim ile paylaşabiliyorum. Emeklilik kararı ve tenis oynamayı bırakmak benim için alabileceğim en zor karar. Diğer insanlar emeklilik kararı alırken heyecan duyuyor ve mutlu oluyor. Ben de böyle hissetmek isterdim ancak burada emekliliği övmeyeceğim. En iyi arkadaşlarımdan biri olan Caroline Wozniacki, 2020’de emekli olduğunda bir rahatlama hissetmişti, keza Ash Barty mart ayında dünya 1 numarası iken sporu bıraktı ve devam edebilecek güce sahipti.”

Ağustos ayının sonunda başlayacak ABD Açık Turnuvası öncesinde Westhern&Southern Open’da korta çıkması beklenen efsane isim, ABD Açık’tan sonra emekli olacağının sinyallerini veren ifadeler de kullandı:

“Bugünlerde tenis kariyerini mi yoksa aileni mi büyütmeyi tercih edersin diye soru sorsalar, muhtemelen ikincisini tercih ederdim. Geçen yıl eşimle birlikte bir çocuk sahibi olmak adına doktorumuza danıştık ve ailemize yeni birisini istediğimiz an katabileceğimizin haberini aldık. Profesyonel bir sporcu olarak tekrar hamile kalmak istemiyorum. Ya tamamen tenise odaklanmalıyım ya da tamamen tenisin dışına.” 

Serena Williams’ın aşağıdaki satırları ise veda mesajı olarak yorumlandı:

“Bu yıl seyircilerin Wimbledon’da Margaret’i (Court) eşitlediğim ve ABD’de de geçtiğim gibi bir fanteziye sahip olduklarını biliyorum. Ancak bu Wimbledon’ı kazanabilecek kadar iyi değildim. ABD Açık’ı kazanabilecek kadar hazır olup olmayacağımı bilmiyorum. Görüşürüz demekte çok kötüyüm. Ama sizlere kelimelerle ifade edemeyeceğim kadar çok teşekkür etmek istiyorum. Beni bir çok zafere ve kupaya sürüklediniz. Kendi o halimi özleyeceğim, tenis oynayan o kızı ve sizleri de özleyeceğim.”

Wimbledon’da istediği başarıyı yakalayamayan 23 Grand Slam şampiyonu Serena, son olarak 2017 yılında Avustralya Açık’ta şampiyonluk yaşamıştı. Efsane tenisçi, bir Grand Slam daha kazanması halinde Open Era öncesi dönem de dahil 24 Grand Slam’i bulunan Margaret Court’un rekorunu egale edecek. 

* Teniste 1968 yılından gününüze uzanan ve profesyonel oyuncuların amatör oyuncularla birlikte majör turnuvalara katılmasına olanak tanıyan dönem.

Kaynak: Vogue

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.