Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (10 Ağustos 2022): Erdoğan-Putin ilişkisine Batı nasıl bakıyor? – Soli Özel yorumladı

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, iktidarın IMF’den 6,5 milyar dolar borç aldığını iddia etti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise bu iddiayı yalanladı. Yılmaz’ın televizyon yayını davetini reddeden Nebati, “Zamanımı milletime hizmet için harcamayı tercih ederim” yanıtını verdi.

Financial Times’a konuşan Batı ülkelerinden altı yetkili, Türkiye-Rusya arasındaki işbirliğin endişelendirici olduğunu söyledi. Röportajda Avrupa Birliği’nden (AB) bir yetkili, 27 ülkenin, Türkiye ve Rusya ilişkisini çok yakından takip ettiğini vurguladı. Yetkililer ayrıca, Batı ülkelerinin Erdoğan’ın Putin ile ne konuştuğunun ve hangi koşullarda anlaştığının belirsiz olmasından da endişeli.

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Soli Özel, Batı’nın Türkiye-Rusya ilişkilerine bakışı ve Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşındaki pozisyonunun anlamını Gündem’de yorumladı. Soli Özel ayrıca, FBI tarafından evine baskın düzenlenen eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın ABD’deki siyasi geleceğini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.