Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Süper Kupa sahibini buluyor: Real Madrid’in rakibi Eintracht Frankfurt

UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürecek ekip bugün (10 Ağustos) belli olacak. 2021-2022 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt, Avrupa’nın en büyüğü olabilmek için kozlarını paylaşacak. Müsabaka, TV 8.5 ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Real Madrid’in rakibi Eintracht Frankfurt

UEFA Süper Kupası, bugün (10 Ağustos) oynanacak karşılaşma ile sahibini bulacak. 2021-2022 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt, Avrupa’nın en büyüğü olabilmek için kozlarını paylaşacak. Finlandiya’nın başkenti Helsinki’deki Olimpiyat Stadyumu’nda TSİ 22.00’de başlayacak müsabakayı, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Michael Oliver yönetecek. Öte yandan, Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT), UEFA Süper Kupa finalinde ilk kez uygulanacak. Oyuncu başına 29 farklı vücut noktasını takip eden özel kameraların olduğu yeni sistem, hakemlerin işini oldukça kolaylaştıracak. 

Real Madrid ile Eintracht Frankfurt, 62 yıllık aranın ardından Avrupa’da yeniden final oynayacak. İki ekip 1959-1960 Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde karşı karşıya gelirken, Real Madrid rakibini 7-3 mağlup ederek, kupayı üst üste beşinci kez kazanma başarısı göstermişti. İspanya temsilcisi Real Madrid, UEFA Süper Kupası’nda yedi kez boy gösterirken dört kez kupayı müzesine götürdü. Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ise tarihindeki ilk UEFA Süper Kupa mücadelesine çıkacak. 

Carlo Ancelotti’nin çalıştırdığı Real Madrid, Alman takımlarıyla oynadığı son 11 Avrupa kupası maçında yedi galibiyet ve dört beraberlik ile sahadan ayrılarak yenilgi yüzü görmedi. Eintracht Frankfurt ise İspanyol takımlarıyla oynadığı son dokuz karşılaşmada da yenilmedi (6 galibiyet – 3 beraberlik).

Real Madrid’in Liverpool’u yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğu maçın özeti:

Eintracht Frankfurt’un Rangers’ı yenerek UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olduğu maçın özeti:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.