Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (11 Ağustos 2022): Erdoğan’ın dış politika hamleleri seçim sonuçlarını etkiler mi?

Editör: Sahra Atila

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ağustos Cuma günü Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından yayımlanan ortak bildiride, iki ülkenin ticaret ve enerji konularındaki işbirliği de vurgulanmıştı. 9 Ağustos Salı günü Financial Times’a konuşan Batı ülkelerinden altı yetkili, Türkiye-Rusya arasındaki işbirliğin endişelendirici olduğunu söyledi. Financial Times gazetesi bugün ise başyazısını Türkiye-Rusya ilişkilerine ayırdı. Gazete AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşan seçimler nedeniyle Rus sermayesini Türkiye’ye çekmek istediğini yazdı. Gazeteye göre bu yakınlaşma yaptırımlar nedeniyle Batı’yı endişelendiriyor. Peki Erdoğan’ın dış politika hamleleri seçimleri etkiler mi, Batı’nın Rusya ile ilişkilere tepkisi ne olur? Güne Bakış’ta bu akşam Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç ve Medyascope yorumcusu Aydın Selcen değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.