Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant, kocası ve kızının kaza alanında çekilen fotoğrafları için hukuk mücadelesi başlattı

NBA’in en büyük yıldızlarından Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant’ın kazada ölen kocası ve kızının kaza yerinde çekilen fotoğrafları nedeniyle açtığı dava Los Angeles’ta başladı.

Vanessa Bryant’ın hukuk mücadelesi başladı

NBA tarihinin en iyi basketbolcularından olan Kobe Bryant, kızı Gianna ile birlikte 26 Ocak 2020’de meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Spor kamuoyunu yasa boğan ölümün ardından Kobe’nin eşi Vanessa harekete geçti. Vanessa Bryant, kazada ölen kocası ve kızının kaza yerinde çekilen fotoğrafları nedeniyle açtığı dava Los Angeles’ta başladı. Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna’nın fotoğrafları olay yerinde görev alan itfaiyeciler ve 28 şerif memurunun telefonlarında bulunmuştu. Vanessa ayrıca helikopter kiralama şirketine ve ölen pilota karşı da dava açtı.

Vanessa Bryant’ın Los Angeles ilçe şerifi ve itfaiyesine karşı mahremiyeti ihlal davası, medyanın yoğun ilgisi eşliğinde başladı. LA County Şerif Departmanı’na karşı milyonlarca dolarlık gizlilik davası açan Vanessa, görüntüler nedeniyle “ciddi duygusal sıkıntı” çektiğini ve “fiziksel olarak hastalandığını” iddia etti. Öyle ki New York Post, Vanessa’nın duruşma sırasında gözyaşlarına hakim olamadığını yazdı.

“Yanmış etlerin, kafası kesilmiş insanların, uzuvların fotoğraflarını çektiler”

Luis Li

Vanessa Bryant’ın avukatı Luis Li, mahkedeme açılış konuşmasını yapan isim oldu. Li’nin iddiaları, salonda soğuk duş etkisi yarattı. Şerif yardımcısının bir barda otururken çekilmiş görüntülerini paylaşarak konuşmasına başlayan avukat, yaptığı açıklamada memurun barmene bir şey göstermek için cep telefonunu tuttuğunu ve telefona bakan kişinin Kobe’nin cesedini gördükten sonra şoka girip olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Ayrıca bir memurun, kurbanların fotoğraflarını “barda bir kadını etkilemeye çalışmak ve kaza mahallinde bulunmakla övünmek” için kullandığı da iddialar arasında yer aldı.

Luis Li, kaza kurbanlarının ise “bir et yığını” olarak görüldüğünü belirtti. Avukat, “Yanmış etlerin, kafası kesilmiş insanların, uzuvların fotoğraflarını çektiler. Vicdanları sarsan bir şey” diyerek duruşmayı takip eden kişileri derinden sarstı. 

Öte yandan Los Angeles County avukatı ise, Vanessa Bryant’ın gizlilik ihlali davasının yasal bir değeri olmadığını savundu. Los Angeles County avukatı J. Mira Hashmall, “Şikayet edilen fotoğrafların hiçbir zaman medyada, internette yer almadığı veya başka bir şekilde kamuya açıklanmadığı tartışmasızdır. Davacı Vanessa Bryant, aile üyelerinin fotoğraflarını hiç görmedi” diyerek müvekkillerini savundu.

Daha önce aynı kazada ölen iki ailenin açtığı benzer bir davayı çözmek için 2,5 milyon dolar tazminat ödendi. Ancak Vanessa Bryant bu tazminattan daha fazlasını istediği için uzlaşmaya gitmedi. Los Angeles Şerif Departmanı, Vanessa’nın davasını “para kapma” olarak değerlendirdi.

Kaynak: New York Post, The Guardian

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler