Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yine, yeni, yeniden: UEFA Süper Kupası Real Madrid’in

UEFA Süper Kupası sahibini buldu. İspanya temsilcisi Real Madrid, Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt’u David Alaba ve Karim Benzema’nın golleriyle 2-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. 

UEFA Süper Kupası Real Madrid’in

UEFA Süper Kupası, dün (10 Ağustos) oynanan karşılaşma ile sahibini buldu. 2021-2022 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt, Avrupa’nın en büyüğü olabilmek için kozlarını paylaştı. 

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’deki Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Real Madrid, David Alaba’nın 38. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın skorunu ise Karim Benzema belirledi. Maçın 65. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Vinicius Junior’un pasında meşin yuvarlağı filelere yollayan Benzema, aradaki farkı ikiye çıkardı ve Real Madrid’e kupayı getiren isim oldu. 

Real Madrid, Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt’u David Alaba ve Karim Benzema’nın golleriyle 2-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Bu zaferle Real Madrid, 14. Avrupa kupasını kazanırken, müzesindeki Süper Kupa sayısını da beşe çıkarıp Milan ve Barcelona’yı bu alanda yakaladı. 

Karim Benzema, Süper Kupa finalinde attığı golle Real Madrid efsanesi Raul’u geçerek kulüp tarihinin en fazla gol kaydeden ikinci futbolcusu oldu. Benzema, Real Madrid formasıyla 324 kez ağları havalandırmayı başardı. Cristiano Ronaldo, 450 golle zirvede bulunuyor.

Carlo Ancelotti, kariyerindeki dördüncü Süper Kupa zaferini kazanarak, Pep Guardiola’yı geride bıraktı ve adını tarihe yazdırdı. 

Real Madrid’in Brezilyalı yıldız futbolcusu Casemiro, finalin en değerli oyuncusu seçildi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler