Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bakan Nebati’den CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ÖTV yanıtı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar olmaları halinde ÖTV oranını düşüreceklerine yönelik açıklamalarına bugün (12 Ağustos) Twitter hesabından cevap verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”Sevgili halkım, bunların saraydan atanma bakanı ‘Biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu’ demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok” açıklamasına bugün (12 Ağustos) cevap verdi.

Nebati, Twitter hesabından ”Sayın @kilicdarogluk, bir süredir piyasaları manipüle etme ve tüketici davranışlarını olumsuz etkileme gayretlerinizi şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyorum. Geçen günlerde finansal piyasalarda istikrarı ve güveni pekiştiren Kur Korumalı Mevduat’a ilişkin ifadelerinizden sonra şimdi de hiçbir ekonomik dayanağı olmayan, gerçeklikten uzak otomobilde ÖTV indirimi vaadinizi gördüm” paylaşımında bulundu. Nebati sözlerine şöyle devam etti:

”Sizin bu manipülasyonunuzu espriye alarak ‘Tam ÖTV’yi artıracaktık ki Kılıçdaroğlu konuştu’ şeklinde bir söz söyledim. Ben şimdi size durumu anlatayım; ‘Vergi politikaları’ belirlenirken nelere dikkate edileceği, piyasa bozucu hareketlerden nasıl kaçınılacağı ve vergilemede nasıl objektif olunacağı hususları, sizin çok iyi bildiğinizi iddia ettiğiniz vergiciliğin temel kurallarındandır.”

Nebati’den yerli ve milli üretim vurgusu

Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin siyasi sorumluluk anlayışına sığmadığını belirten Nebati, şöyle devam etti:

”Vergi artışı veya indirimi şeklinde planımız olsa, bunu sizin gibi ulu orta konuşup fiyatları artıracak-azaltacak ve sektörde tüketici davranışlarını bozucu şekilde yapmayız. Sayın @kilicdarogluk, ekonomik temelleri olmayan ve içi doldurulmamış, serbest ticareti bozucu, fiyatları manipüle eden tarzda siyasi sorumluluk anlayışına sığmayan konuşmalarınızın yıkıcı muhalefet yapmanızın dışında ülkemize bir faydası yoktur. Kimsenin bu tür sorumsuz konuşmalarla, vatandaşlarımızın araç alma kararlarını yanlış yönlendirmeye hakkı yoktur. Bu tür davranışlar gerek vatandaşlara gerekse sektöre zarar verir. Kaldı ki, şu anda otomotiv sektöründe ÖTV konusu gündemimizde yoktur.”

Nebati, milli ve yerli üretim projelerinin desteklendiğini belirterek ”Öte yandan Türkiye Ekonomi Modelimizin ana omurgalarından biri olan üretimde yerli ve milli projelerimizi destekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda elektrikli otomobillerin vergisini yüzde 60’tan yüzde 10’a indirdik. Bu kapsama giren ve 2023 yılında yollarda olacak milli markamız TOGG’u karşılamaya hazırlanıyoruz. Bizler yerli ve milli üretimin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin” mesajını verdi.

Ne olmuştu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu daha önce de “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere” açıklamasında bulunmuştu. Nebati’nin bu sözlerden sonra basına kapalı bir toplantıda “ÖTV artırımına mı gitsek’ dedik, bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım” dediği öne sürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.