Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (116): Süper Lig’in ikinci haftasında heyecan ile beklenen beş maç – Jorge Jesus’un zorlu sınavı, Galatasaray’ın transferleri ve niceleri

Spor Toto Süper Lig’de ikinci hafta heyecanı bugün (12 Ağustos) oynanacak Trabzonspor-Hatayspor karşılaşması ile başlayacak. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik. 

5) Trabzonspor-Hatayspor / Bordo-mavililer, kaldığı yerden devam etmek amacında

Spor Toto Süper Lig’de 38 yıllık aranın ardından mutlu sona ulaşan Trabzonspor, bu sezona da harika başladı. Ligin ilk hafta maçında İstanbulspor deplasmanına konuk olan bordo-mavililer, rakibini Andreas Cornelius ve Stefano Denswil’in attığı goller ile 2-0 mağlup etti. 

Mevkisi 10 numara olan 27 yaşındaki Kuzey Makedonyalı Enis Bardhi’yi Türkiye’ye getirerek büyük işe imza atan Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Kopenhag maçı öncesi moral depolamak istiyor. Trezeguet, Abdülkadir Ömür, Cornelius ve Edin Visca’lı hücum hattıyla fark yaratan Karadeniz temsilcisi, sahasında Hatayspor ile kozlarını paylaşacak. 

Hatayspor, sezonun ilk haftasını “bay” geçti. Ömer Erdoğan yönetiminde geçen sezonu 12. sırada tamamlayan Hatayspor’da önemli bir ayrılık yaşandı. Yönetimle transferler konusunda anlaşmazlıklar yaşayan Erdoğan, teknik direktörlük görevinden ayrıldı. Hatayspor’un yeni teknik direktörü ise Serkan Özbalta oldu.

Bordo-beyazlı kulüp, yeni sezon öncesi kan kaybı yaşadı. Sackey ve Fatih Kurucuk gibi isimleri kaybeden Hatayspor, Kevin Varga ve Rayane Aabid transferleri ile kadrosunu güçlendirmeye çalıştı. Trabzonspor ile oynadığı 12 lig maçında da galibiyet alamayan Akdeniz temsilcisi, şeytanın bacağını kırmak için sahaya çıkacak. 

4) Konyaspor-Medipol Başakşehir / İlhan Palut-Emre Belözoğlu düellosu

Türk futbolunun gelecek vaad eden iki teknik direktörü İlhan Palut ve Emre Belözoğlu, sezonun ikinci haftasında kozlarını paylaşacak. Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a 4-2 yenilerek Avrupa defterini kapatan Arabam.com Konyaspor, İzlanda ekibi Breidablik’i rahat geçerek moral bulan Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. 

Başakşehir’i konuk ettiği son altı lig maçında sadece iki galibiyet alabilen Konyaspor, rakibini seyircisinin önünde mağlup etmek amacında. İlhan Palut’un bu amaç doğrultusundaki en büyük yardımcısı ise Zymer Bytyqi olacak. Kosovalı futbolcu, geçen sezon forma giydiği 39 resmi maçta toplam 15 gole doğrudan katkı sağlamıştı.

Medipol Başakşehir’de ise işler yolunda. Emre Belözoğlu yönetiminde ligin ilk maçında Kasımpaşa’yı 4-0 mağlup eden Başakşehir; Mesut Özil ve Nzaba transferlerinin ardından kadrosuna dünyaca ünlü yıldız futbolcu Bertrand Traore’yi kattı. 

Öte yandan Başakşehir, deplasmanda oynadığı son sekiz resmi maçta da gol sevinci yaşamayı başardı. Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, Konya deplasmanından üç puanla dönerek Royal Antwerp maçına moralli çıkmak isteyecek.

3) Aytemiz Alanyaspor-Beşiktaş / Valerien Ismael, taraftarlarına güven vermek istiyor

Kayserispor’u son dakikada Rachid Ghezzal’ın attığı golle deviren Beşiktaş, ligin ikinci haftasında Aytemiz Alanyaspor deplasmanına konuk olacak. 

Francesco Farioli yönetiminde sezona fırtına gibi giren Alanyaspor, Karagümrük’ü deplasmanda 4-2 mağlup etti. Balkovec, Cem Çelik, Zinedine Ferhat, Oussama Targhalline, Lusamba ve Doumbia transferleriyle gücüne güç katan Akdeniz temsilcisi, Beşiktaş’ı konuk ettiği son iki lig maçını da kazanmayı başardı. Ayrıca Alanyaspor, ligde oynadığı son beş maçta da sahadan gülerek ayrılan taraf oldu.

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, ligin ilk haftasında Kayserispor’u zor da olsa geçmeyi başardı. Alanyaspor’u deplasmanda mağlup ederek şampiyonluk yarışında iddialı olduğunu kanıtlamak isteyen siyah-beyazlılar, rakibi ile oynadığı 12 lig maçında dokuz galibiyet aldı.

Beşiktaş, Valerien Ismael yönetiminde dış sahada oynadığı dört lig maçında iki galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 

2) Kasımpaşa-Fenerbahçe / Jorge Jesus’un kritik sınavı

Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde sezona sancılı bir giriş yaptı. Dinamo Kiev’e UEFA Şampiyonlar Ligi’nde elenen sarı-lacivertliler, ligin ilk maçında ise HangiKredi Ümraniyespor ile sahasında 3-3 berabere kalarak hayal kırıklığı yarattı. 

Sakatlıklar nedeniyle bir türlü istediği kadroyu sahaya süremeyen Jorge Jesus, Kasımpaşa karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Fenerbahçe, rakibi ile oynadığı son 19 lig maçında 16 galibiyet aldı. Jesus ise 2010-2011’den bu yana hiçbir lig sezonunu ilk iki haftada puan kaybı yaşayarak açmadı. 

Sezonu Medipol Başakşehir mağlubiyetiyle açan Kasımpaşa, Fenerbahçe karşısında reaksiyon göstermek amacında. Geçen sezona göre kadrosunda büyük revizyona giden İstanbul temsilcisi, Sami Uğurlu yönetiminde sarı-lacivertlilere çelme takmak istiyor. Kasımpaşa, Süper Lig’de boy gösterdiği son 11 sezonda da çıktığı ilk iç saha maçında mağlubiyet almadı. 

1) Galatasaray-Giresunspor / Galatasaray’ın yeni transferleri sahaya çıkıyor

Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray, 2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş ve Leo Dubois gibi isimler ile takviye eden sarı-kırmızılılar, son olarak Lucas Torreira ve Dries Mertens’i de renklerine bağladığını açıkladı. Yıldız futbolcular, Giresunspor maçı ile ilk kez taraftarlarının karşısına çıkacak. 

Antalyaspor’u deplasmanda Bafetimbi Gomis’in son dakika golüyle mağlup eden Galatasaray, Giresunspor’u da geçip yoluna doludizgin devam etmeyi planlıyor. Sarı-kırmızılılar, rakibi ile oynadığı son yedi lig maçının sadece ikisini kazanabildi. Öte yandan Okan Buruk, Aralık 2014’ten bu yana (Hamza Hamzaoğlu) Galatasaray’ın başında ligde çıktığı ilk iki maçı da kazanan ilk teknik direktör olmak istiyor.

Sezona Adana Demirspor mağlubiyeti ile başlayan Giresunspor, kadrosunda büyük revizyon yaşadı. Hakan Keleş’in çalıştırdığı Karadeniz temsilcisi, Galatasaray deplasmanından puanla dönerek sürpriz yapmak isteyecek. Giresunspor, rakibi ile oynadığı son üç lig maçının ikisini kazanmayı başardı. 

Süper Lig’de ikinci haftanın programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.