Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (12 Ağustos 2022): Doğan Duru ile Zeytinli Rock Festivali’nin yasaklanması & Çavuşoğlu Suriyeli mevkidaşı ile görüştüğünü açıkladı

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı’nın 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali’ne izin vermemesi üzerine gelen tepkiler devam ediyor. Kaymakamlık, şikayetler üzerine Zeytinli Rock Festivali’nin iptal edildiğini açıkladı. Festivalin sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada, avukatlar tarafından gerekli yerlere itiraz edileceği aktarıldı. Redd grubu solisti Doğan Duru ile festivalin yasaklanmasını ve müzik sektörünün neler yaşadığını konuştuk.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışındaki konuşmasında  “Muhalefet ile Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım, aksi takdirde barış kalıcı olmazdedi. Çavuşoğlu, Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile 10 ay önce görüştüğünü de açıkladı: “Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da ayaküstü diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla da ayaküstü kısa bir sohbetim oldu.”

Altılı masa 21 Ağustos’ta buluşuyor. Buluşma öncesinde dün Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu bir araya geldi. Masanın ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise sosyal medya hesabından, adaylık tartışmalarına ilişkin bir açıklamada bulundu. Uysal “Adayın ‘Altılı Masa’ içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz” tweetini paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.