Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin Duvarı’na Brejnev ve Honecker’ı öpüşürken resmeden Dmitri Vrubel hayatını kaybetti

Berlin Duvarı’nın kalıntılarına eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) lideri Leonid Brejnev ve Doğu Almanya lideri Erich Honecker’ı öpüşürken resmeden Dmitri Vrubel, 62 yaşında hayatını kaybetti. Ressam Vrubel, “Sosyalist Kardeşlik Öpücüğü” ile Soğuk Savaş sonrası dönemin en çok tanınan eserlerinden birine imza atmıştı.

Art Newspaper Russia Genel Yayın Yönetmeni Milena Orlova, Facebook’tan yayımladığı mesajında, 62 yaşındaki ressam Dmitri Vrubel’in hayatını kaybettiğini duyurdu. Orlova şu ifadeleri kullandı:

“Dima Vrubel öldü. Sevenlerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.”

Dmitri Vrubel

Vrubel’in ölüm nedeni ise açıklanmadı. Eşi Viktoria Timofeyeva, Vrubel’in haziran ayında koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, daha sonra ise kalp yetmezliği nedeniyle suni komaya sokulduğunu açıklamıştı.

Resmî ismi “Tanrım, Bu Ölümcül Aşkı Atlatmama Yardım Et” olan fakat kamuoyunda “Sosyalist Kardeşlik Öpücüğü” olarak bilinen eser, 1979’da eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) lideri Leonid Brejnev ve Doğu Almanya lideri Erich Honecker’ın öpüşürken çekilen bir fotoğrafından esinlenmişti. Vrubel’in eseri, dünyanın en çok tanınan graffitileri arasında yerini almıştı.

1960 yılında Moskova’da doğan Vrubel, Moskova Pedagoji Devlet Üniversitesi’nde eğitim görmüştü. Vrubel, 1990’da Almanya’nın başkenti Berlin’e taşınmıştı.

Kaynak: TASS

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.