Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Chelsea-Tottenham Hotspur derbisi nefesleri kesti: Antonio Conte ve Thomas Tuchel kavga etti

İngiltere Premier Lig’de Chelsea ile Tottenham arasında oynanan Londra derbisi nefesleri kesti. Büyük gerilime sahne olan karşılaşmada dünyaca ünlü iki menajer; Antonio Conte ve Thomas Tuchel, sinirlerine hakim olamayarak birbirlerine girdi. 

Antonio Conte ve Thomas Tuchel’in kavgası derbinin önüne geçti

Chelsea ile Tottenham, İngiltere Premier Lig’in ikinci haftasında karşı karşıya geldi. Stamford Bridge’in ev sahipliği yaptığı Londra derbisi uzun yıllar unutulmayacak anlara sahne oldu. 

Maç boyunca Tottenham’a büyük üstünlük kuran Chelsea, 19. dakikada Napoli’den kadrosuna kattığı Kalidou Koulibaly’in harika golüyle öne geçti. Maviler, ilk yarıyı 1-0 önde kapatmayı başardı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte reaksiyon gösteren Tottenham, 68. dakikada Pierre-Emile Höjbjerg’in kaydettiği golle skorda dengeyi sağladı. Höjbjerg’in golü, Stamford Bridge’deki gerilimin bir anda artmasına neden oldu. 

İki takımın teknik direktörleri Thomas Tuchel ile Antonio Conte, skorda dengenin sağlanmasının ardından birbirine girdi. İki takımın oyuncuları ve teknik heyet kadroları, dünyaca ünlü iki menajeri zor da olsa yatıştırmayı başardı. 

Höjbjerg’in golünün ardından yeniden baskısını artıran Chelsea, 77. dakikada Reece James’in golüyle bir kez daha öne geçti. Thomas Tuchel’in golden sonraki sevinci ise görülmeye değerdi.

https://twitter.com/alicankutlu_/status/1558864908011425795?s=20&t=7CvaTxsKfU76tgg01LYaEQ

Ancak Antonio Conte’nin Tottenham’ı pes etmedi ve karşılaşmanın son dakikasında Harry Kane ile yeniden skorda dengeyi sağladı. Karşılaşma, 2-2’lik eşitlikle sona erdi. Maçın ardından Conte ile Tuchel bu kez el sıkışırken birbirine girdi. Hakem kavganın yatışmasının ardından iki teknik direktöre de kırmızı kart gösterdi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Gerilim basın toplantılarına da yansıdı

Thomas Tuchel ve Antonio Conte, nefesleri kesen Londra derbisinin ardından yaşanan gerilim hakkında konuştu. Tottenham’ın İtalyan çalıştırıcısı Conte, maç sonrası yaptığı açıklamada “Ortada bir agresiflik varsa, ben de agresif şekilde cevap veririm. Hakem bana kırmızı kart gösterdi ama olayın özünü anladığını düşünmüyorum. Yine de tamam. Büyük bir problem değil” dedi. Tuchel ise yaşananlar hakkında şunları söyledi: “Bildiğim kadarıyla biriyle tokalaştığında, onun gözüne bakarsın. Conte’nin konuya dair farklı bir fikri vardı. Gereksiz bir olaydı ancak birçok şey gereksiz. Benim için büyük bir problem yok, bugünün bir parçasıydı. Burası Premier League ve iki teknik adam da oyunun içine dahil oldu çünkü ikimiz de takımlarımız için savaşıyoruz.”  

Tuchel, basın toplantısı esnasında kaslarını göstermeyi de ihmal etmedi. 

Antonio Conte, Thomas Tuchel’in Chelsea’nin ikinci golünü kutlamasına yanıt olarak Instagram’da bir gönderi paylaştı. Conte, gönderisinde “Seni görmediğim için şanslısın… Sana çelme takmak çok iyi olurdu” diye yazdı.  

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.