Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da sağanak yağış | Kapalıçarşı’yı su bastı, esnaf yaşananları anlattı

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle tarihi Kapalıçarşı’yı su bastı. Medyascope’a konuşan Kapalıçarşı esnafı, sağanak yağış uyarısı yapıldığı hâlde pencerelerin açık bırakılması ve çarşıdaki gider borularının tıkalı olması nedeniyle dükkânları su bastığını söyledi. Su baskınından sonra gittiğimiz Kapalıçarşı’dan edindiğimiz izlenimleri yazdık.

Haber: Emine Bıçakcı & Ali Macit 

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağmur başladı. Kuvvetli yağış nedeniyle giderleri taşan Kapalıçarşı’yı su basarken, çarşı esnafı zor anlar yaşadı. Çarşı esnafına yaşadıklarını sorduk. Esnafın bir kısmı “iktidar yanlısı yandaş medya çalışanı” olduğumuzu ve muhalefeti kötülemek için onlarla röportaj yapmak istediğimizi düşünerek bizimle konuşmadı. “Bir günde bir haftalık yağmur yağdı, bu yüzden su bastı” diyen bir dükkân çalışanı ise çarşıda yaşananların anormal olmadığını söyledi.

Esnaf, Kapalıçarşı yönetiminden şikâyetçi

Kapalıçarşı esnafının bir kısmı ise olay sırasında cep telefonlarıyla çektikleri video ve fotoğrafları bizimle paylaştı. Kapalıçarşı yönetiminden şikâyet eden çalışanlar, çarşıda kısa süre önce bakım yapıldığı halde çarşının giderlerinin tıkalı olduğunu söyledi. Bir dükkân çalışanı, yağış sırasında lağımların patladığını belirtti.

Birçok esnaf, sağanak yağış uyarısı yapıldığı hâlde çarşının pencerelerinin kapatılmadığını anlattı. Kameralarımıza konuşan bir dükkân çalışanı da “Camlar açık olduğu için camlardan oluk oluk su geldi, iki-üç gündür uyarı yapıldığı halde kimse önlem almadı” dedi. 

Bazı çalışanların telefonlarından izlediğimiz videolarda, çarşı esnafının dükkânlarına su girmesini engellemeye çalıştıklarını gördük. Çarşı esnafı, senelerdir aynı sorunları yaşadıklarını belirterek yönetime sitem etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.