Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (15 Ağustos 2022): Karamollaoğlu’nun altılı masa açıklaması | Kılıçdaroğlu’nun “Helalleşme Buluşması” etkinliğine katılmasının yankıları

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün (14 Ağustos) partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen “Helalleşme Buluşması”na katıldı. Bu sefer Kılıçdaroğlu ile helalleşildi. Buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu, “Helalleşme aynı zamanda barışmaktır” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iki günlük programı için Bursa’daydı. Altı muhalefet partisiyle ilgili konuşan Karamollaoğlu, “Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani altılı masa benim kanaatim devam eder. Ama altılı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca, beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı” dedi. Seçime bir seneden daha kısa bir zaman kaldığını ancak bir tarih tahmininde bulunmanın kolay olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, “Tayyip Bey eğer seçimlerin daha önce yapılmasını uygun görürse kendisi için kararı alır kimse de mani olamaz. Ancak kendisinin tekrar aday olabilmesi, Meclis’in kararıyla olur” diye konuştu.

Medyascope Gündem’de Gamze Elvan’ın konuğu gazeteci Murat Aksoy’du.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.