Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’da kilise yangını: Aralarında çocukların da bulunduğu 41 kişi hayatını kaybetti

Mısır’ın en büyük ikinci şehri Gize’de, Kıptiler’e ait Ebu Sifin Kilisesi’nde çıkan yangında çoğu çocuk en az 41 kişi hayatını kaybetti. Yangında en az 45 kişi ise yaralandı.

Yangın, yaklaşık bin kişinin toplandığı Gize kentindeki Ebu Sifin Kilisesi’nde dün yerel saat ile sabah 09:00 sularında başladı. Elektrik kaynaklı olduğu düşünülen yangında alevler, kilisenin girişini kapattı ve izdihama neden oldu.

Reuters haber ajansına konuşan yetkililer, hayatını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk olduğunu söyledi.

Yangın sırasında kilisede bulunan Yasir Münir, Reuters’a verdiği demeçte, ikinci kattan dumanların çıktığını gördüğü anı şöyle anlattı:

“Üçüncü ve dördüncü katta insanlar toplanmıştı. İnsanlar merdivenlerden inmek için koştu ve birbirlerinin üzerine düşmeye başladı. Sonra pencerelerin patladığını duyduk.”

Kızıyla birlikte zemin katta olduklarını belirten Münir, bu yüzden yangından daha kolay kaçabildiklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, adli tıp incelemesi sonucunda yangının ikinci kattaki klimada yaşanan bir elektrik arızası sonucu başladığı belirtildi. Ölümlerin nedeninin ise yangın sırasında dumanın solunmasına bağlı karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu açıklandı.

Kabineden yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin ailelerine 100 bin Mısır poundu (5 bin 220 dolar) tazminat ödenecek.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi de Twitter’dan paylaştığı mesajında, kilisede hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye mesajlarını iletti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.