Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (26): Türkiye, Rusya’nın “kara şövalye”si mi olacak?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler de iyiye gidiyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin ardından, kamuoyunda, Rusya’nın Türkiye’yi “Batı’nın kendisine uyguladığı yaptırımlardan kaçmak için kullanacağı bir yol” olarak kullanacağı görüşü yaygın olarak dillendirilmeye başlandı. Peki böyle bir durum olabilir mi? Türkiye, Rusya’nın kara şövalyesi mi olacak?

Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından gündeme gelen konulardan biri de Türkiye ile Suriye ilişkilerinin geleceği. Ankara ile Şam, 11 yılın ardından masaya oturur mu? Esed yeniden Esad mı olacak?

F-16’lar için kritik görüşmelerden biri bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak. Görüşmelerde son durum ne?

Kordiplomatik‘te Senem Görür soruyor, emekli Büyükelçi Selim Kuneralp ve Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi ve Medyascope yorumcusu Prof. Dr. Serhat Güvenç yanıtlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.