Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ikinci haftaya damgasını vuran karşılaşma: Corendon Alanyaspor-Beşiktaş maçında 6 gol, 2 penaltı ve 1 kırmızı kart

Spor Toto Süper Lig ikinci hafta karşılaşmasında Corendon Alanyaspor konuk ettiği Beşiktaş karşısında 31. dakikada 3-0 geri düşmesine rağmen, 90+2’de durumu 3-3’e getirerek bir puanı almayı başardı. Karşılaşmanın hakemi Yasin Kol kararları nedeniyle eleştiri alırken, Valerien Ismael de yaptığı değişiklikler ve benimsediği oyun tarzı ile büyük tepki topladı.

Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda dün (14 Ağustos) akşam oynanan Spor Toto Süper Lig ikinci hafta karşılaşmasında, Corendon Alanyaspor Beşiktaş’ı konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip Beşiktaş, henüz 3. dakikada çalışılmış bir korner organizasyonu sonrasında Wout Weghorst’un asistinde George Kevin N’Koudou’nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk gol sonrasında Francesco Farioli’nin savunmadan kısa pasla çıkma anlayışının üzerine giden siyah beyazlılar yaptığı ön alan baskısı ile pozisyonlar bulmaya devam etti ve 20. dakikada Rachid Ghezzal’in pasıyla ceza sahasına doğru hareketlenen Salih Uçan, çaprazdan sol ayağıyla uzak köşeye doğru vurduğu plasesiyle durumu 2-0’a getirdi. Bu golden sonra ev sahibi Corendon Alanyaspor arkada büyük boşluklar bırakmaya başladı. Bu ataklardan birinde Salih Uçan, savunmada kaptığı top sonrasında uzun mesafeli pasında hareketlenen George Kevin N’koudou’yu topla buluşturdu. Topla kat ederek ceza sahasına kadar giren Fransız kanat oyuncusu, sağ taraftan koşu gösteren Rachid Ghezzal’in koşu yoluna doğru pasını çıkardı, Ghezzal tam topla buluşacağı sırada Oussama Targhalline’nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi Yasin Kol tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu da gole çeviren Cezayirli futbolcu Beşiktaş’ı 31. dakikada 3-0 öne geçirdi. 

Siyah beyazlılar deplasmanda rahat bir galibiyete doğru giderken, 37. dakikada genç stoper Emrecan Uzunhan rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 10 kişi kalan Beşiktaş bu dakikadan sonra iyice savunmaya çekilerek skoru korumaya ve kontratak fırsatları aramaya yönelik bir oyuna döndü. 45+3. dakikada Beşiktaş ceza yayının hemen önünde kazanılan frikikte topun başına geçen Efkan Bekiroğlu barajın üstünden şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Corendon Alanyaspor skoru 3-1’e getirerek soyunma odasına umutlu girdi.

Devre arasında ise karşılaşmanın Beşiktaş adına belki de en iyileri Salih Uçan, George Kevin N’Koudou ve Rachid Ghezzal’i oyundan alan Valerien Ismael, Tyler Boyd, Necip Uysal, Francisco Montero’yu sahaya sürdü. Bu değişikliklerle birlikte hücum gücü oldukça azalan Kara Kartallar daha da savunmaya yönelerek tepki alan bir oyun oynamaya başladı. Topu genellikle rakibine bırakarak kendi yarı sahasında savunma yapmaya çalışan siyah-beyazlılar oldukça geriye yaslanarak skoru korumaya çalıştı. Ev sahibi Corendon Alanyaspor’da ise devre arasında 3-1 geride olmasına rağmen teknik direktör Francesco Farioli hiçbir değişiklik yapmadı. 60. dakikaya kadar rakibin savunmasını aşamayan Akdeniz temsilcisi, bu dakikada dört değişiklik birden yaparak herkesi şaşırttı. Oğuz Aydın, Yusuf Özdemir, Idrissa Doumbia ve Arnaud Lusamba oyuna dahil olurken, Leroy Fer, Tayfur Bingol, Fatih Aksoy ve Oussama Targhalline içinse karşılaşma sona erdi. Değişiklikler sonrasında yeterli ofansif etkinliği yakalayamayan turuncu-yeşilliler, 78. dakikada beşinci ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanarak Wilson Eduardo’nun yerine Erencan Yardımcı’yı oyuna dahil etti.

Bu dakikanın ardından özellikle Oğuz Aydın’ı sol kanatta buluşturduğu toplarla etkili olmaya çalışan yeşil turunculular, 79. dakikada Oğuz Aydın’ın yaptığı ortada Zinedine Ferhat’ın arka direkte yaptığı kafa vuruşu ile gole çok yaklaştı. Beşiktaş’ın stoperi Romain Saiss topu çizgiden çıkararak golü önledi. Ancak bir dakika sonrasında yine Oğuz’un sol kanattan yaptığı ortada ters vuruş yapan Saiss bu defa topu kendi ağlarına göndererek durumu 3-2’ye getirdi. En azından 1 puan için ataklarını artıran Corendon Alanyaspor’da Zinedine Ferhat 89. dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza sahasında ilerlerken Gedson Fernandes’in müdahalesiyle yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Daniel Candeias topu ağlara göndererek skoru 3-3’te eşitledi. Geri kalan sürede gol sesi çıkmazken taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

Beşiktaş ilk yarısını 3-1 önde kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısında yalnızca 39 isabetli pas yaptı. Valerien Ismael’in oynattığı mahkûm oyun taraftarlardan büyük tepki geldi. İlk hafta karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan iki ekip, ikinci haftanın sonunda dörder puana yükseldi. 

Nefes kesen karşılaşmanın özetine buradan ulaşabilirsiniz

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın karşılaşmanın ardından teknik direktör Valerien Ismael’e tepkisi:

Karşılaşmanın ardından Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ateş, karşılaşmanın hakemiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.