Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA, Hindistan Futbol Federasyonu ile tüm ilişkilerini askıya aldı: 17 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası başka yerde düzenlenecek

FIFA, Hindistan Futbol Federasyonu ile tüm ilişkilerini belirsiz bir süreyle askıya aldığını açıkladı. Alınan bu kararda, FIFA tüzüğünün ihlaline yol açan üçüncü tarafların aşırı müdahalesinin etkili olduğu belirtildi.  

FIFA, ülke futbolunun özerkliğine yargısal ve siyasi müdahaleler nedeniyle Hindistan Futbol Federasyonu ile ilişkilerini askıya aldığını açıkladı. Yapılan açıklamada “FIFA konseyi, FIFA tüzüğünün ciddi bir ihlalini teşkil eden üçüncü tarafların aşırı etkisi nedeniyle tüm Hindistan Futbol Federasyonu’nun (AIFF) üyeliğini derhal askıya almaya oybirliğiyle karar verdi” ifadelerine yer verildi. 

FIFA’nın açıklamasının devamında, “Askıya alma işlemi, seçim yapılarak belirlenen yeni yönetim kurulu, AIFF yönetimi ve AIFF’nin günlük işleyişinin tam kontrolünü yeniden ele geçirdiğinde kaldırılacaktır” denildi.

FIFA tüzüğü, üye ülke federasyonlarının yasal ve siyasi müdahalelerden bağımsız olmasını gerektiriyor.

Bu kararla birlikte 11-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Hindistan’da düzenlenmesi planlanan Kadınlar 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nın organizasyonu başka bir ülkeye taşınacak. 

Ne olmuştu?

Hindistan Yüksek Mahkemesi, mayıs ayında federasyon yönetimini görevden almış ve yerine üç kişilik bir komite atamıştı. 18 aydır yapılması beklenen ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen yönetim kurulu seçimlerinin bu komite tarafından en geç 15 Eylül tarihine kadar yapılması bekleniyor. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.