Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce yarın “meşhur” geceyi anlatacak

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yarın parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri gecesi nerede olduğuna ilişkin iddialara cevap verecek.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Merdan Yanardağ’ın “Gel seçim gecesini konuşalım” çağrısına “Seçim gecesini konuşmaya hazırım” yanıtını vererek yarın (17 Ağustos) açıklama yapacağını duyurdu. İnce, 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimleri gecesi, oylar sayılırken açıklama yapmamış ve nerede olduğu konusuyla ilgili bilgi vermemesi eleştirilmişti. İnce’nin seçim gecesi kaçırıldığı, susturulduğu ve açıklama yapamayacak durumda olduğuna yönelik ortaya atılan iddialar, İnce tarafından yalanlanmıştı.

“Adam kazandı”

Muharrem İnce, 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı olarak seçime girmiş, yüzde 31 oy almıştı. Seçim gecesi canlı yayında İsmail Küçükkaya’ya attığı ve Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçimi kaybettiğini söylediği “Adam kazandı” mesajı uzun süre gündem olmuştu. Bir süre açıklama yapmayan İnce, 12 Temmuz’da katıldığı bir televizyon programında ilk kez konuşmuş AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladığını ve yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağını şu sözlerle anlatmıştı:

“Yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım”

“25 Haziran’da Erdoğan’ı aradım, kutladım. Bizim mahalleden ‘Neden kutladın’ diyen insanlar oldu. 26 milyon insan Erdoğan’a vermiş. Ben onları ikna etmek istiyorum. O insanlar birini seçmişse ben o kişiyi kutlarım. Erdoğan’a üzüldüğüm bir şeyi söyledim. ‘Bunu doğru bulmuyorum’ dedim, O da ‘Farkında değilim’ dedi. Allah izin verirse yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım. Demirtaş ziyaretinin arkasındayım. Siyasete ilke anlamında bakarım. Düzgün siyaset stratejisi kurduğumuzu düşünüyorum. Din ve ana dilde eğitim meselesini konuştuk. Barış dili tutturduğumuzu düşünüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.