Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yönetmen Reha Erdem: “Mithat Alam Film Merkezi’nde yapılanlara kaygı ve üzüntüyle tanıklık ediyorum”

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi yöneticileri Zeynep Ünal ve Elif Ergezen’in görevlerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından son verilmesi üzerine yönetmen Reha Erdem yazılı bir açıklama yayımladı. Erdem açıklamasında, “Türk sinemasına emek vermiş yönetmenlerden biri olarak sürecin bu şahane kuruma zarar vermeyeceğini umuyorum” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne bağlı Mithat Alam Film Merkezi’nin yöneticileri Zeynep Ünal ve Elif Ergezen’in görevlerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından son verilmesi üzerine yönetmen Reha Erdem yazılı bir açıklama kaleme aldı. Erdem, Mithat Alam Film Merkezi, sevgili Mithat Alam’ın ölümünden sonra da hiç ivme kaybetmeden aynen yoluna devam etti. Ancak son günlerde merkezin iki yöneticisinin rektör imzası ile BÜVAK tarafından görevden alındığına, yapılan açıklamaların yaşananlara asla uymadığına kaygı ve üzüntüyle tanıklık ediyorum” diye yazdı.

Erdem’in açıklamasının tamamı şöyle:

“Mithat Alam Film Merkezi 25 yıla yakın bir süredir Türkiye’deki sinema hayatının en değerli kurumlarından biri oldu. Bir yandan evrensel sinema sanatı kültürünün taşıyıcılığını yapmak, diğer yandan ‘Görsel Hafıza Projesi’ gibi Türk sineması için çok önemli, ileriye dönük bir arşiv birikimini sürdürmek, aynı zamanda özgür ve açık yapısıyla genç sinemacılara destek vermek, bu anlamda ‘Hisar Kısa Film Seçkisi’nden projelere maddi katkıya kadar imkanlarını cömertçe açık tutmak, oyuncusundan yönetmenine ülkenin ve dünyanın önemli bütün bileşenlerini sürekli paneller, gösteriler, seminerlerle bir araya getirmek gibi birçok faaliyeti hayata geçirdi. Sevgili Mithat Alam’ın ölümünden sonra da hiç ivme kaybetmeden aynen yoluna devam etti. Ancak son günlerde merkezin iki yöneticisinin rektör imzası ile BÜVAK tarafından görevden alındığına, yapılan açıklamaların yaşananlara asla uymadığına kaygı ve üzüntüyle tanıklık ediyorum. Türk sinemasına emek vermiş yönetmenlerden biri olarak sürecin bu şahane kuruma zarar vermeyeceğini umuyor, dikkatle izliyorum.”

Zeynep Ünal ve Elif Ergezen’in görevlerine 12 Ağustos’ta son verilmişti

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, 12 Ağustos’ta Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi yöneticilerinden Zeynep Ünal ve Elif Ergezen’in görevlerine son verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zeynep Ünal, “Mithat Alam Film Merkezi’ndeki görevlerimize son verildiğine dair Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Naci İnci imzalı tebligat bu hafta başında elimize ulaştı. Bugün itibariyle de kampüse girişimiz engelleniyor” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.