Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan: “Cumhurbaşkanı, Suriyelilere mevzuata aykırı şekilde vatandaşlık veriyor”

Seçmen veri tabanında ciddi sayıda Suriyeli seçmen olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Mevzuata aykırı olduğu halde cumhurbaşkanı bu vatandaşlığı veriyor” dedi.

Partisinin “sığınmacılar ve düzensiz göçmenler”le ilgili eylem planını açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Tüm yabancılar için istisnai vatandaşlık koşullarını değiştireceğiz ve daraltacağız” dedi. Suriye’de güvenliğin sağlanmasıyla birlikte, Suriyelilerin geçici koruma statülerine son vereceklerini dile getiren Babacan, “Düzensiz göçmenleri kendi ülkelerine veya Türkiye’ye giriş yaptıkları sınır komşumuza sınır dışı edeceğiz. Suriyelilerin, diğer ülkelere gidebilmeleri için süreci işleteceğiz. Suriye’de güvenliğin sağlanmasıyla birlikte geçici koruma statülerine son vereceğiz” diye konuştu. Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevzuata aykırı vatandaşlık verdiğini şöyle anlattı:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, Türkiye’ye belli miktarda yatırım yapanların yanına promosyon olarak verilen bir iş haline geldi. Suriyeliler konusundaki vatandaşlık hukuken tamamen garabet. Ucube sistem. Seçmen veri tabanında ciddi sayıda Suriyelinin seçmen olduklarını görüyoruz. Mevzuata aykırı olduğu halde bu vatandaşlığı kim veriyor? Tek imzayla cumhurbaşkanı veriyor.”

“İngiltere, sığınmacıların ücret karşılığı Türkiye’ye gönderilmesi projesini konuşuyor” 

DEVA Partisi Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç ise eylem planına dair şu detayları verdi:

“Türkiye’nin özellikle Avrupa ülkeleri ve Arap ülkeleri tarafından bir göçmen ve sığınmacı merkezi olarak görülmesine ve Türkiye’ye bir tampon bölge muamelesi yapılmasına izin vermeyeceğiz. AB fonlarını göçün önlenmesi için kullanacağız. Hükümet, Avrupa devletleri kişi başı 3-5 Euro vererek sığınmacıların Türkiye’de barındırılmasına çok alıştırdı. İngiltere’de siyasi bir proje olarak ücret karşılığında sığınmacıların Türkiye’ye gönderilmesi ve Türkiye’de barındırılması konuşulur oldu. BM’nin tüm ihtisas birimleriyle işbirliğini artıracağız. Öncelikle AB olmak üzere, dış dünyadan daha fazla maddi fon desteği talep ve temin edeceğiz. Kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturan geçici koruma altındakileri sınır dışı edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.