Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’tan kafa karıştıran tweet: “Manchester United’ı satın alıyorum”

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, dünyaca ünlü İngiliz futbol kulübü Manchester United’ı satın alacağını açıkladı. Ardından şaka yaptığını söyleyen Musk, herhangi bir futbol kulübünü satın almayacağını belirtti ve şöyle yazdı: “Eğer bir takım satın alsaydım bu Manchester United olurdu. Çocukken en sevdiğim takımdı.”

Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda önce “Cumhuriyetçi Parti’nin sol, Demokrat Parti’nin sağ kesimini destekliyorum” dedi. Daha sonraki paylaşımında ise “Ayrıca Manchester United’ı da satın alıyorum, rica ederim” yazdı.

Sosyal medyadan kendisine gelen tepkilerin ardından bir açıklama daha yapan Musk, attığı tweetin bir şaka olduğunu ve herhangi bir futbol kulübünü satın almayacağını belirtti. Öte yandan Musk, eğer bir futbol kulübü satın almaya karar verirse bu kulübün Manchester United olacağını çünkü çocukken en sevdiği takımın “Kırmızı Şeytanlar” olduğunu söyledi.

Manchester United’ın şu anki sahibi kim?

Dünyanın en zengin spor kulüplerinden biri, futbol tarihinin ise en başarılı takımlarından olan Manchester United’ın sahipleri Glazers ailesi. Malcolm Glazer, 2005 yılında yatırım şirketi Red Football Ltd. aracılığıyla kulübün çoğu hissesini satın almıştı. Malcom Glazer, Mayıs 2014’te vefat ettiğinde sahip olduğu yüzde 90’lık hissesi Glazer’ın altı çocuğu arasında eşit olarak bölünmüştü.

Ancak kulübün sahipleri, pek çok taraftar tarafından sevilmiyor. Musk’ın bu tweeti bazı kullanıcılar tarafından tiye alınırken, bazı kullanıcılar ise satın alma işleminin gerçek olmasını umduklarını söyledi. Örneğin bir Twitter kullanıcısı, “Elon bizi Glazers’tan kurtarırsa, Musk’ın onuruna bir Tesla satın alıyorum” dedi. Bir başka Twitter kullanıcısı da, “Satın almak mı? Twitter’ı satın aldığınız şekilde mi? Eğer böyle olursa Manchester United hayranları muhtemelen mutlu olurdu” diye yazdı.

Kulübün efsanevi teknik direktörü Sir Alex Ferguson 2013’te istifa ettiğinden beri istediği başarıları bir türlü yakalayamayan Manchester United, bu süreçte devasa transfer harcamaları da yaptı. Bütün bu yıldız transferlerine rağmen şampiyonluk yarışından yaklaşık 10 yıldır uzak kalan United bu sezona da oldukça kötü başladı. United taraftarı yönetimden duyduğu rahatsızlığı uzun zamandır dile getiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.