Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (17 Ağustos 2022): Kılıçdaroğlu’ndan “beşli çete” açıklaması | Türkiye – Suriye ilişkileri

Editör: Sahra Atila

Konya’daki 5. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında dün akşam düzenlenen “İz Bırakan Ezgiler” konserinde bir genç sahneye çıktı. Sahnede şarkı söyleyen Taner Yüncüoğlu’nun elinden mikrofonu alan genç, kalabalığa “Konya uyan artık, AK Parti’ye oy verme” diyerek seslendi. Polis tarafından gözaltına alınan M.O. daha sonra serbest bırakıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Ağustos depreminin 23. yıldönümünde Yalova’ya gitti, ziyaretlerde bulundu. 

Yalova’da düzenlediği CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “beşli çete” diye nitelediği şirketlere son 18 yılda toplam 203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildiğini söyledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce dün, “Muharrem İnce seçim gecesi nerede olduğunu, ne yaptığını açıklıyor“ duyurusu yapmasına karşın bugün yaptığı basın toplantısında, 24 Haziran 2018 günü yapılan seçimin oy sayımı sürerken, gece nerede olduğu ve ne yaptığına ilişkin bilgi vermedi. 

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, Türkiye’nin askeri noktalara düzenlediği hava saldırısında üç Suriyeli askerin öldüğünü, altısının da yaralandığı iddia etti. Türkiye ve İsrail, diplomatik ilişkileri normalleştirme kararı aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile görüşmesi sonrası düzenlediği ortak basın toplantısında, “Türkiye olarak İsrail’e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun. Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor” dedi.

Gökçe Çiçek Kösedağı‘nın sunduğu Güne Bakış‘ta Prof. Dr. İlhan Uzgel Türkiye’nin dış politikasını değerlendirdi. Medyascope muhabiri Ali Deniz Çakır Kılıçdaroğlu’nun Yalova temaslarını, Cansu Timur da Muharrem İnce’nin açıklamalarını aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.