Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Partililere İstanbul’da saldırı | İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İlçe Başkanı Akkuş Medyascope’a konuştu: “Saldırı MHP Milletvekili Arzu Erdem’in saha çalışması sırasında oldu”

İstanbul-Esenyurt’ta İYİ Parti karavanına 20-25 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda İYİ Parti Esenyurt İlçesi Bölge Teşkilat Başkanı Uğur Ayrım ve Kıraç Osmangazi Mahalle Başkanı Oktay Erol yaralandı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Hakan Akkuş saldırıya ilişkin Medyascope‘a konuştu.

İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Kıraç Osmangazi Mahallesi’nde bugün (17 Ağustos) saat 16.40 sıralarında 20-25 kişilik bir grup tarafından İYİ Parti karavanına saldırı düzenlendi.

Saldırıda İYİ Parti Esenyurt İlçesi Bölge Teşkilat Başkanı Uğur Ayrım ve Kıraç Osmangazi Mahalle Başkanı Oktay Erol yaralandı.

Yaralılardan biri ayakta tedavi edilirken, diğer yaralı hastaneye kaldırıldı.

“Israrla alçaklığa devam ediyorlar”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu saldırıya ilişkin Medyascope‘a konuştu.

Kavuncu “Karavanda o sırada iki arkadaşımız var. Bir grup saldırı düzenliyor. Bir arkadaşımız olay yerinden uzaklaşıyor fakat diğer arkadaşımız epey darp ediliyor. Şu an hastanede tedavi altında” dedi.

Kavuncu, hukuk mücadelesi vereceklerinin altını çizerek, “Bunlar geçtiğimiz senelerde de yaşadığımız hadiseler. Israrla bu alçaklığı devam ettiriyorlar. Biz de ısrarla bu vandallığa karşı hukuk içinde kendimizi muhafaza ediyoruz. Altı-yedi ay sonra bu alçaklığı yapan herkesi paketleyeceğiz” diye konuştu.

“Saldırganlar arasında MHP’liler de var”

Medyascope’a konuşan İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Hakan Akkuş, “Saldırı MHP Milletvekili Arzu Erdem’in saha çalışması sırasında meydana geldi. Kalabalık bir grup, partimize ait üyelik karavanının standında görev alan iki partilimize saldırdı” dedi.

Buğra Kavuncu da saldırının, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve ekibinin olay yerinden geçmesinden kısa bir süre sonra düzenlendiğini aktardı. Saldırıyı kimin düzenlediğine dair henüz somut bir delil olmadığını belirten Kavuncu şunları söyledi:

“Aynı anda, aynı zaman diliminde, aynı bölgede bir çalışma var. Duyumuma göre o çalışmalar sırasında vatandaştan tepki görüyorlar. Tepki gösterenlerin yarattığı bir gerginlik var. Vatandaşın gösterdiği tepkinin yarattığı huzursuzluğun acısını mı çıkarmak istediler bilemiyoruz.

Onlar mı, değil mi bilmiyoruz. Elimizde somut bir delil olmadan kimseyi suçla itham eden bir anlayışta olmadık. Fakat MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve kalabalık bir ekip o sırada oradan geçmişler, bu doğrudur ve geçişlerinden çok kısa bir süre sonra saldırı gerçekleşmiştir.”

“Hukuk önünde hesap verecekler”

Saldırıya uğrayan partililerin şikayette bulunduklarını, parti olarak konuyu takip edeceklerini belirten Kavuncu, “Umarım emniyet bundan öncekilerde olduğu gibi tepkisiz kalmaz, üzerine düşeni yapar” dedi.

“Bu, ‘Biz eşkıyalığın, vandallığın hakim olduğu bir Türkiye’nin devamını istiyoruz’ diyenlerle, ‘Biz huzurun, hukukun, insan haklarının, herkesin kendi düşüncesine göre yaşayabileceği bir Türkiye’nin devamından yanayız’ diyenler arasında bir mücadele” diyen Kavuncu, şöyle devam etti:

“Seçim öncesi bu agresifliklere, bu alçaklığa, alçaklıkla cevap vermeyeceğiz. Zaten bunun kavgasını veriyoruz. Var etmek istediğimiz ülke bu değil. Bu duruşumuzun bize bir bedeli oluyor ama zamanı geldiğinde hukuk önünde hesap verecekler, az kaldı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.