Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’da, eski Quebec Başpiskoposu’nun da aralarında bulunduğu 88 papaz hakkında cinsel saldırı iddiasıyla toplu dava açıldı

Kanada’nın Quebec eyaletinde, Quebec Katolik Kilisesi’ne bağlı toplam 88 papaz hakkında cinsel saldırı iddiasıyla toplu dava açıldı. Sanıklar arasında dönemin Quebec Başpiskoposu olarak görev yapan Vatikan kardinallerinden Marc Oullet de yer alıyor.

Kanada, tarihinin gördüğü en büyük toplu yargılamalardan birine hazırlanıyor. Quebec Katolik Kilisesi’ne bağlı toplam 88 papaz, reşit olmayan kişilere cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor. Aralarındaki en yüksek rütbeli isim ise Vatikan’ın önde gelen kardinallerinden Marc Ouellet. Ouellet, 2003’te Quebec Başpiskoposluğu görevine getirilmişti. Ouellet, Papa Francis’in 25 Temmuz’daki Kanada ziyaretinde kendisine eşlik etmişti. 

Quebec Yüksek Mahkemesi’ne sunulan belgelere göre Ouellet’ten şikâyetçi olan kadın, Ouellet’in kendisine uygunsuz şekilde dokunduğunu ve kendisini rahatsız edecek yorumlarda bulunduğunu söyledi. Belgelere göre olay, Ouellet 2008-2010 yılları arasında Quebec Başpiskoposu olarak görev yaparken yaşandı. Şikâyetçi olan kadın ise o dönem 23 yaşındaydı ve stajyer olarak çalışıyordu. Ouellet, 2010’da Vatikan’ın yeni piskoposları seçmekten sorumlu Piskoposlar Departmanı’na terfi ettirildi.

Davanın avukatları, 1940’tan beri yapılan cinsel saldırı faillerinin bu davada yargılanacağını söyledi. Bu süreçte en az 101 kişinin rahipler ve kilise çalışanları tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı belirtiliyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.