Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu ilk kez açıkladı: “Beşli çeteye” kaç milyar dolarlık ihale verildi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Yalova’da ziyaretlerde bulunuyor. Saat 13:30’da partisinin Yalova’daki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “beşli çete” diye nitelediği şirketlere son 18 yılda ne kadarlık ihale verildiğini ilk kez açıkladı.

Haber: Ali Macit & Ali Deniz Çakır

17 Ağustos depreminin 23. yıldönümü nedeniyle sabah saatlerinde Yalova’daki deprem anıtını ziyaret eden Kılıçdaroğlu daha sonra tarım sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Saat 13:30’da partisinin Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlediği grup toplantısında konuşan CHP lideri, önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “beşli çete” diye nitelediği şirketlere son 18 yılda toplam 203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildiğini söyledi.

“O paraların tamamını bu millete vereceğim”

Kılıçdaroğlu konuya ilişkin şöyle konuştu: “Beşli çeteye son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildi. Bu işi yapacak başka adam yok muydu? Bunların tamamı paralarının büyük kısmını İngiltere’ye, ABD’ye, vergi cennetlerine götürdüler. Orada mal-mülk alıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu gelince kurtulacaklar. Sözüm söz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım, o paraların tamamını getirip bu millete vereceğim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.