Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Ekonomik kriz, Erdoğan’ı Esad ile de barışmaya zorlar mı?”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, AKP iktidarının Suriye politikasında yapılacak olası bir değişikliği ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yeniden masaya oturma ihtimalini değerlendirdi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile barışmaya zorladığını hatırlatan Yetkin, benzer bir hamlenin Esad ile de yapılabileceğini öne sürdü.

Yetkin şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik kriz Erdoğan’ı Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile barışmaya da zorlar mı?
‘Hayır, çünkü Suriye’nin parası yok’ demeden önce iyi düşünün. Kiminin parası, kiminin duası demişler. Erdoğan önüne gelen raporlardan görüyor ki seçmenin en büyük numaralı şikâyeti hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı ama ikinci sırada Suriyeli (ve artık diğer) göçmenler var. Onun en kısa yolu Şam’dan geçiyor.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.