Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

RTÜK’ten Netflix, Spotify, Halk TV, Habertürk ve TELE 1’e ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şikayeti üzerine Netflix’e idari yaptırım uyguladı. Halk TV, Habertürk, TELE 1 ve müzik platformu Spotify’a da farklı gerekçelerle ceza kesildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şikayeti üzerine, “Jurassic World Kretase Kampı” isimli animasyon filminde toplumun milli ve manevi değerleri, genel ahlak ve ailenin korunması ilkesi ihlal edildiği gerekçesiyle Netflix’e idari yaptırım uyguladı.

RTÜK tarafından ilgili filmin, “18 yaş ve üzeri” koruyucu sembolüyle katalogda yer veren Netflix’in filmi “Ailece İzlenebilecek Diziler” olarak tanımlamasının izleyenleri yanlış yönlendirebileceği, çocukların kendi yaş grubuna yönelik olmayan yapıma maruz kalmalarına neden olabileceği belirtildi.

Spotify, TELE 1, Halk TV ve Habertürk’e de yaptırım uygulandı

İstanbul’un Sesi radyosuna ise “Deli Murat Show” programında kadınlara hakaret içeren sözler kullanılması nedeniyle üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı.

TELE 1’e izleyicilerden yardım ve bağış toplanarak haksız kazanç elde edildiği, mahkemenin verdiği yayın yasağına uyulmadığı, Halk TV’ye iki farklı programda milli ve manevi değerlerle, cumhurbaşkanına, içişleri bakanı ve bakanlık yetkililerine hakaret nedeniyle yaptırım uygulandı.

Müzik platformu Spotify’daki milli manevi değerlere hakaret, aşağılama, iftira içeren ve FETÖ propagandası yapan, cumhurbaşkanına, siyasi parti liderlerine ve devlet büyüklerine hakaret içeren çalma listeleri ile podcast içeriklerinin temizlenmesine karar verildi.

Ayrıca, “Teke Tek Bilim” programında konuşan Celal Şengör’ün dini değerlere hakaret niteliği taşıyan sözleri yayıncılık ilkelerine aykırı bulunarak Habertürk’e de idari para cezası verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.