Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, Akropolis Turnuvası’ndaki ilk maçında Gürcistan’ı mağlup etti

A Milli Erkek Basketbol Takımımız Yunanistan’da düzenlenen Akropolis Turnuvası’nda Gürcistan’ı 101-88’lik skorla mağlup etti.

25 ve 28 Ağustos’ta oynanacak 2023 Dünya Kupası Elemeleri ve 1 Eylül’de başlayacak 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdüren 12 Dev Adam, Yunanistan’da düzenlenen Akropolis Turnuvası’ndaki ilk maçında Gürcistan’ı 101-88 mağlup etti. 

Ay-Yıldızlılarda Cedi Osman, 22 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken Furkan Korkmaz 18, Alperen Şengün 17 ve Onuralp Bitim de 12 sayı kaydetti. Gürcistan’da ise Tournike Shengelia 20, Giorgi Shermadini 18, Alexander Mamukelashvili 16, Thaddus McFadden da 12 sayı ile oynadı.  

12 Dev Adam, Akropolis Turnuvası’ndaki ikinci karşılaşmasında bugün saat 18:00’de Polonya ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın özeti:

Ljubljana’da oynanan hazırlık maçında ev sahibi Slovenya, Sırbistan’ı uzatmalar sonucunda 97-92 mağlup etti

Karşılaşmaya iki NBA yıldızı Luka Doncic ve Nikola Jokic’in düellosu damga vururken, Doncic 34 sayı, 6 ribaund ve 9 asist ile takımına galibiyeti getirirdi. Nikola Jokic’in 26 sayı ve 12 ribaundluk performansı mağlubiyete engel olamadı. Ev sahibi Slovenya’da Mike Tobey 16 sayı ve 9 ribaund, Klemen Prepelic de 16 sayı kaydetti. Konuk ekip Sırbistan’da ise Anadolu Efes’in yıldızı Vasilije Micic 17 sayı, 5 ribaund ve 8 asist ile mücadele etti. 

Karşılaşmayı izleyenler arasında efsanevi Sırp tenisçi Novak Djokovic de yer aldı:

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.