Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnternette zirve: Kilimanjaro Dağı’nın eteklerinde artık internet var

Tanzanya hükümeti, Kilimanjaro Dağı’nın eteklerine yüksek hızlı internet bağladı. Böylece akıllı telefonu olan ve dağa tırmanan herkes Twitter’a girip tweet atabilecek, Instagram’da paylaşım yapabilecek ve arkadaşlarıyla WhatsApp’tan konuşabilecek.

Devlete ait Tanzanya Telekomünikasyon Şirketi, Kilimanjaro Dağı’nın eteklerine yüksek hızlı internet bağladı ve söz konusu bağlantıyı 3720 metre yükseklikte kurdu. Tanzanya Enformasyon Bakanı Nape Nnauye, söz konusu gelişmeyi tarihi olarak nitelendirdi ve şöyle konuştu:

“Eskiden dağı ziyaret eden turistlerin ve dağcıların internet olmadan hareket etmesi tehlikeliydi. Şimdi ise tüm ziyaretçiler internete kavuştu.”

Bakan Nnauye, 2022 sonundan itibaren dağın 5895 metre yükseklikteki zirvesinde de internet olacağını söyledi.

Dağcılıkta teknoloji kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Örneğin artık Everest Dağı’na tırmanan dağcılar da internete kolayca erişebiliyor ya da jeneratörler sayesinde telefonlarını şarj edebiliyor.

Kilimanjaro Dağı, Tanzanya ve Kenya için çok önemli bir gelir kaynağı. Her yıl 35 bin turist dağın zirvesine ulaşmaya çalışıyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.