Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz: “Cumhuriyet tarihinin açık ara en kaliteli ekonomi grubunu bir araya getirdik”

İYİ Parti, İstanbul’da düzenlediği etkinlikle “Ekonomik İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme İçin Eylem Planı” programını açıkladı. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “Ekonomide Kurtuluş Planı”nın ilk aşamasını anlattı.

Akşener: “Önümüzdeki seçimin önceliği kazanmak olacaktır”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı’nın “Ekonomide Kurtuluş Planı”nın ilk aşaması olan “Acil İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme Eylem Planı” kamuoyuna açıklandı.

Toplantının açılışında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ekonominin patronu güvendir. Bizim söylediğimiz gerçekçi, hukukun üstünlüğüne dayanan, kayrılmanın olmadığı, lütuf yapmak ihtiyaçlarının bulunmadığı, ilkelerin, kuralların, kurulların ilan edildiği bir Türkiye. Bunun yolu da öncelikle bu ucube sistemden kurtulmaktır. 2023’te mi olur, daha önce mi olur bilmiyorum ama önümüzdeki seçimin önceliği kazanmak olacaktır” dedi.

Bilge Yılmaz altı başlıkta anlattı

Meral Akşener’in ardından kürsüye gelen İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme Eylem Planı”nı anlattı. “Cumhuriyet tarihinin açık ara en kaliteli ekonomi grubunu” bir araya getirdiklerini belirten Yılmaz’ın sunumunu yaptığı programda şu başlıklar yer aldı:

  • Para politikası eylem planı
  • Finans sektörü eylem planı
  • Kamu maliyesi eylem planı
  • İşgücü piyasaları ve sosyal destekler eylem planı
  • Teşvik uygulama politikaları
  • Dış ticaret politikası

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.