Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

LeBron James, Los Angeles Lakers ile sözleşmesini uzattı – 37 yaşındaki yıldızın kontratı NBA tarihine geçti

Dört NBA şampiyonluğu bulunan “King” (Kral) lakaplı efsanevi basketbolcu LeBron James, takımı Los Angeles Lakers ile iki yıl için 97.1 milyon dolar karşılığında yeni kontrata imza attı.

NBA’de 2020 şampiyonluğunun ardından geçen iki sezonda büyük hayal kırıklığı yaratan Los Angeles Lakers, süper yıldızı LeBron James ile iki yıl için 97.1 milyon dolar karşılığında yeni kontrata imza attı. Halihazırda bir yıllık kontratı bulunan 37 yaşındaki yıldız basketbolcu kontratını iki yıl daha uzatarak 2024/2025 sezonunun sonuna kadar Lakers’ta kaldı. 2024/2025 yılında oyuncu opsiyonunu da elinde bulunduran “King”, bu imzayla Kevin Durant’i geride bırakarak kontratını tamamladığında NBA tarihinin en çok kazanan basketbolcusu olacak.

Kariyerinde birçok başarı bulunan ve NBA tarihinin en iyi oyuncusu tartışmalarının her daim içinde yer alan LeBron James, dört yıldır formasını giydiği Los Angeles Lakers’ta üç sezon daha forma giyecek. Kontratının son yılında oyuncu opsiyonu maddesini de koyduran yıldız isim, arzu ettiği gibi 2024 draftine girecek oğlu LeBron James Jr.’ı draft edecek takıma da transfer olma imkanına da sahip.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.