Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (18 Ağustos 2022): Erdoğan Ukrayna’ya gidiyor | Türkiye ve İsrail karşılıklı büyükelçi atayacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, savaş başladığından beri ilk kez Ukrayna’nın Lviv kentine gidecek. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterresin de katılımıyla üçlü bir görüşme yapılacak. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ukraynalı mevkidaşıyla yapacağı görüşmelerde stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm boyutlarıyla değerlendirilecek. Sözkonusu görüşmede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracının sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacak. Bu arada Guterres, Erdoğan’ın daveti üzerine 20 Ağustos Cumartesi günü Ukrayna tahılının sevkiyatı için İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Yair Lapid’in Türkiye ziyaretlerindeki temaslarında mutabık kalınan şekilde ilerlemesinden memnun olduğunu belirtti. İki gün önce açıklanan karşılıklı olarak büyükelçi atama kararına değinen Erdoğan, yeni büyükelçinin atanması konusunda gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını söyledi. Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasında işbirliği ve diyaloğun sürdürülebilir bir zeminde ve karşılıklı hassasiyetlere saygı temelinde geliştirilmesini desteklediğini dile getirdi.

Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında arabulucu olur mu? Türkiye’nin İsrail’e büyükelçi ataması ne anlama geliyor? Ankara-Şam ilişkileri nasıl olacak? Şam neden sessiz kalıyor. Medyascope yayıncısı Işın Eliçin, Gündem’de Gamze Elvan’ın konuğuydu.

Medyascope muhabiri Ali Macit, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü (17 Ağustos) Yalova temaslarını aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.