Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milyarder Jim Ratcliffe, Manchester United’ı satın almak istiyor

İngiltere’nin en zenginlerinden biri olan milyarder Jim Ratcliffe, Glazer ailesi satmaya karar verdiği anda Manchester United’ı satın almaya hazır olduğunu açıkladı.  

Manchester United’da kan kaybı devam ediyor

Glazer ailesi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’da sular durulmuyor. 2022-2023 sezonuna iki mağlubiyet ile giriş yapan United, kadro kalitesi olarak ezeli rakipleri Manchester City, Liverpool, Chelsea ve Arsenal’in oldukça gerisinde kalmış durumda. Hollandalı teknik direktör Erik ten Hag’dan da şimdiye kadar istediği verimi alamayan Kırmızı Şeytanlar, Cristiano Ronaldo krizini de bir an önce çözüme kavuşturmayı amaçlıyor. Dünyaca ünlü yıldız futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde forma giyebilmek için takımdan ayrılmak istiyor.

2003’ten beri Manchester United’da hisse sahibi olan ve Haziran 2005’te kulübün kontrolünü tamamen eline geçiren Amerikalı Glazer ailesi, United’da alınan kötü sonuçların bir numaralı sebebi olarak gösteriliyor. Manchester United, 2012-2013 sezonundan bu yana şampiyon olamıyor ve bu süre zarfında sadece bir kez ligi ikinci sırada tamamlayabildi.

Liverpool ile 22 Ağustos Pazartesi günü oynanacak karşılaşmanın öncesinde Manchester United taraftarlarının yeni bir Glazer karşıtı eylem yapması bekleniyor. 2021 yılının Mayıs ayında yapılan eylemde, taraftarlar sahayı basıp soyunma odasına girmeye çalışmıştı.

Jim Ratcliffe, Manchester United’ı satın almaya hazır

United’ın halihazırda 500 milyon sterlinlik devasa bir borcu bulunuyor. Ancak dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan United’ın talipleri şimdiden çıkmaya başladı. İngiltere’nin en zenginlerinden biri olan milyarder Jim Ratcliffe, Glazer ailesi kulübü satmayı kabul ettiği anda Manchester United’ı satın almaya hazır olduğunu belirtti. Ratcliffe’nin sözcüsü Times‘a verdiği demeçte, “Kulüp satılıksa, Jim kesinlikle potansiyel bir alıcıdır” dedi.

Yaklaşık 13 milyar sterlin değerinde olduğu tahmin edilen dev kimya şirketi INEOS’un sahibi olan Jim Ratcliffe, çocukluğundan bu yana Manchester United’ı destekliyor. United’ın kurtarıcısı gözüyle bakılan Ratcliffe, aynı zamanda Fransız kulübü Nice’in de sahibi. 69 yaşındaki milyarder, sene başında Chelsea’yi satın almak için de girişimde bulunmuştu.

İngiliz basınındaki kaynaklara göre, Manchester United’a 6 milyar sterlinlik bir değer biçiliyor. Bir diğer Premier Lig devi Chelsea, mayıs ayında 2.5 milyar sterlin karşılığında Todd Boehly’e satılmıştı.

Kaynak: Times, The Guardian

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.