Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında üç sanığa tahliye

Eski Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi, avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü gününde üç sanık tahliye edildi.

Eski Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun İstanbul-Yeşilköy’de ortağı olduğu balık restoranında 27 Ocak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davaya Bakırköy 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

10 tutuklu sanık duruşmaya getirilirken, tutuksuz sanıkların bir kısmı ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ve saldırıda yaralan şoför Murat Bilmez de duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanıklar tahliyelerini, tutuksuz sanıklar ise haklarında verilen adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi.

Duruşma savcısı, tutuklu bulunan sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Üç sanığa tahliye

Ara kararını açklayan mahkeme heyeti, Fatih Okan Kodak, Burak Otcuoğlu ve Uğurcan Bilge’nin tahliyesine karar verdi.

Heyet, Kadir Yasak, Ali Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman, Kerem Öztürk, Gökhan Karakan ve Abdülkadir Kara’nın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme, tutuksuz sanıklar hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasına ve gelecek duruşmanın 7 Kasım 2022’de yapılmasına karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.