Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe, Austria Wien deplasmanında – Sivasspor’un rakibi Malmö – Medipol Başakşehir’in konuğu Royal Antwerp

Temsilcilerimiz bugün (18 Ağustos) Avrupa arenasında boy gösterecek. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Avusturya temsilcisi Austria Wien’in konuğu olacak. TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşma, Spor Smart’tan naklen yayınlanacak. Son Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsveç ekibi Malmö karşısına çıkacak. Saat 20:00’de başlayacak karşılaşma, TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak. Breidablik’i eleyen Medipol Başakşehir ise Belçika ekibi Royal Antwerp ile UEFA Konferans Ligi gruplarına kalma mücadelesi verecek. 

Fenerbahçe, Austria Wien deplasmanında 

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Avusturya temsilcisi Austria Wien’in konuğu olacak. Başkent Viyana’daki Viola Park’ta TSİ. 22.00’de başlayacak müsabakayı, Almanya Futbol Federasyonu’nan Daniel Siebert yönetecek.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda Slovacko’yu eleyerek adını play-off turuna yazdırmıştı. Fenerbahçe’de, sakatlıkları süren ve Avrupa listesinde yer almayan Joao Pedro ve Serdar Aziz’in yanı sıra, Mert Hakan Yandaş ile sakatlığı devam eden Nazım Sangare, UEFA’ya bildirilen kadroda yer almadıkları için sahaya çıkmayacak. Yeni transfer Tiago Çukur ile Steven Caulker, Max Meyer ve Mbwana Samatta da listeye eklenmedikleri için kadroda bulunmuyor. Dimitris Pelkas ile Marcel Tisserand ise teknik heyetin kararı doğrultusunda Avusturya’ya götürülmeyen isimler arasında. Fenerbahçe’nin yeni transferi Alioski ise Jesus’un görev vermesi halinde sarı-lacivertli formayla ilk maçına çıkacak. 

Fenerbahçe’nin Slovacko’yu 3-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Sivasspor’un rakibi Malmö

Son Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsveç temsilcisi Malmö ile kozlarını paylaşacak. Eleda Stadyumu’nda TSİ. 20.00’de başlayacak müsabakayı İskoçya Futbol Federasyonu’ndan William Collum yönetecek.

2021-2022 sezonunu Süper Lig’de 10. sırada tamamlayan Rıza Çalımbay’ın ekibi, Ziraat Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk kez kazanarak UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turuna katılma hakkını elde etmişti. Yeni sezonda çıktığı iki maçta bir beraberlik ve bir mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar henüz galibiyetle tanışamadı. 

Medipol Başakşehir’in konuğu Royal Antwerp

Medipol Başakşehir, UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Belçika temsilcisi Royal Antwerp’i ağırlayacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak müsabakayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Jerome Brisard yönetecek. 

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Başakşehir, önceki turda İzlanda temsilcisi Breidablik’i elemişti. Başakşehir’de yeni transfer Mesut Özil, Emre Belözoğlu’nun şans vermesi halinde turuncu-lacivertli formayı ilk kez Antwerp karşısında giyecek. 

Medipol Başakşehir’in Breidablik’i 3-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.