Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TikTok’un en çok takip edilen kullanıcısı Khaby Lame artık İtalya vatandaşı

Senegal doğumlu 22 yaşındaki TikTok kullanıcısı Khaby Lame, İtalya vatandaşı oldu. Lame, bir yaşından beri İtalya’da yaşamasına rağmen vatandaşlık hakkını yeni elde etti.

Sosyal medya platformu TikTok’ta yaklaşık 150 milyon takipçisi bulunan Khaby Lame, yaklaşık bir ay önce La Repubblica gazetesine verdiği röportajda, 21 yıldır İtalya’da yaşamasına rağmen katı vatandaşlık yasaları yüzünden kendisine hâlâ vatandaşlık alamadığından yakınmıştı.  

Lame, “Bunca yıldır İtalya’da yaşayan birinin vatandaşlık hakkına sahip olmaması hiç adil değil” demişti. Bunun üzerine İtalya Meclisi Üyesi Carlos Sibilia, Lame’nin vatandaşlık başvurusunun kabul edileceğini duyurmuştu.

Khaby Lame

Kendisini her zaman bir İtalyan gibi gördüğünü belirten Lame, dün (17 Ağustos) Kuzey Piedmont bölgesi şehirlerinden Torino yakınlarındaki Chivasso’da düzenlenen bir törenle vatandaşlığını aldı. Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Lame, çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu söyledi.

İtalya’da koronavirüs salgını ile uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından fabrikadaki işini kaybeden Lame, TikTok’a yönelmişti. Çektiği videolar kısa sürede viral olan Lame, 150 milyona yakın takipçi sayısına ulaşmıştı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.