Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Apple’dan kullanıcılarına güvenlik açığı uyarısı: “Hackerlar bilgilerinizi ele geçirebilir, sistemlerinizi güncelleyin”

Teknoloji devi Apple, iPad, iPhone ve Macbook’ları etkileyen bir güvenlik sorunu tespit edildiğini açıkladı. Sorunun çok ciddi olduğunu belirten Apple, kullanıcılarına cihazlarının işletim sistemlerini güncellemeleri için çağrıda bulundu.

Teknoloji devi Apple, kamuoyunu bilgilendirmek için paylaştığı açıklamada, iPad, iPhone ve Macbook’ları etkileyen bir güvenlik açığı tespit edildiğini belirtti. Duyuruda, bilgisayar korsanlarının söz konusu açığı kullanarak cihazları tamamen ele geçirebileceğini ifade edildi. Güvenlik açığını engellemek için yeni bir sistem güncellemesi yayınlayan Apple, kullanıcılarından söz konusu güncellemeleri bir an önce yapmalarını istedi.

Macbook’lara gelen yazılım güncellemesi mesajı.
iPhone’lara gelen güncelleme mesajı.

Sistemdeki güvenlik açığından hangi cihazlar etkilenecek?

Söz konusu güvenlik açığından şu modellerin etkileneceği belirtildi:

  • iPhone 6S ve sonraki iPhone modelleri
  • iPad 5. Nesil ve sonraki iPad modelleri
  • iPad Pro ve iPad Air2
  • MacOS Monterey kullanan tüm Mac bilgisayarları

Apple ise sistemdeki güvenlik açığından kaç kişinin etkilendiği bilgisini henüz paylaşmadı.

“Gazeteciler ve aktivistler bir an önce sistemlerini güncellemeli”

SocialProof Security isimli güvenlik şirketinin CEO’su Rachel Tobac, Guardian’a verdiği demeçte, bilgisayar korsanlarının söz konusu güvenlik açığını kullanarak yönetici erişimini ele geçirebileceklerini ve böylece cihazın sahibi gibi işlem yapabileceklerini söyledi.

Özellikle aktivistler ve gazetecilerin devlet boyutunda casuslukların hedefinde olabileceklerinin altını çizen Tobac, bir an önce sistem güncellemesini yapmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: BBC Türkçe

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.